Ob-döntő főpróba a Lupán és Csepelen

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A hosszú hétvégén két A- és egy B-kategóriás strandröplabda-versenyt is rendeztek A csütörtöki és pénteki Last Minute Kupákat a hétvégi ob-döntő helyszínén, a Lupa Beachen, míg a vasárnapit Csepelen. Ezek a tornák voltak az utolsó pontszerzési lehetőségek a finálé előtt, amelyet aztán alaposan ki is használtak a párosok.

 

A férfiaknál a Lupán a bajnoki címvédő Bán Viktor, Kiss Dániel (Pénzügyőr) duó győzött klubtársaikat, Kovács Zoltánt és Tordai Ábelt legyőzve a fináléban, míg a harmadik a Mészáros Zoltán (Hajdúnánás), Nacsa Gábor (Strandsport SE) páros lett. A korábbi kétszeres bajnok Nacsa aztán vasárnap Csepelen Ghazal Jamillal (SRSE) már ar, a fináléban Oláh Botondot és Soós Izsákot (SRSE) legyőzve, míg itt a harmadik Domján Sebestyén és Oszlányi Simon (Strandsport SE) lett. A pénteki B-kategóriás versenyen – ahol a ranglista első 16 helyezettje nem indulhatott – Kiss Nicholas (Pénzügyőr) és Molnár István (Kispest SE) diadalmaskodott Soós Izsák és a mindössze 13 éves Niemeier Lukasz (SRSE), illetve Kun Benedek (SRSE) és Farkas Mihály (Strandsport SE) előtt.

A nőknél viszont meglepetés született a pénteki fináléban, mert Háfra Dominika és Nagy Eszter (Penta-KSE) legyőzte a két ob-fordulón is aranyérmes Vaida Beátát (Eötvös DSE) és Vecsey Fannit (Gödöllői RC), itt a harmadik Juraszik Patrícia és Villám Lilla lett (SRSE). Vaidáék vasárnap javítottak, hiszen Csepelen megszerezték az aranyérmet, igaz, a döntőt nem játszották le, mert a Győri Panna (Penta-KSE), Szabó Dorottya (ÓSSC) kettős, utóbbi térdfájdalmai miatt nem állt ki a találkozóra. Itt a harmadik helyet Gubik Hanna (Beach Sport) és Kovács Eszter (Penta-KSE) szerezte meg. A csütörtöki B-kategóriás tornán is a fiatalok domináltak, ugyanis az aranyérmet az U16-os ob-n bronzérmes gödöllői Bútor Anna, Szabó Anna nyerte Horváth Dóra és Schmidt Andrea (Kispest SE), valamint az U16-os bajnok Kristóf Dóra (Gödöllői RC) és Kun Stefánia (SRSE) előtt.