Nem jutott az elődöntőbe a címvédő a nőknél Tatán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Szombaton a főtábla küzdelmeit rendezték meg az MKB-Pannónia Alapkezelő Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulóján, ahol a nap végére kialakultak az elődöntők párosításai.

 

Mióta két éve összeállt a címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, azóta nem fordult elő velük, hogy ne jussanak négy közé egy Mesterversenyen, legfeljebb akkor, ha nem indultak el rajta. Azonban Tatán már a csoportdöntőn kellemetlen meglepetés érte őket, mert a sötét lóként első versenyén együtt induló tavalyi ezüstérmes Háfra Dominika és az Angliából hazatérő Nagy Eszter nyerni tudott ellenük a döntő játszmában, majd ugyanez történt velük a négy közé kerülésért is Juraszik Patrícia és Villám Lilla ellen.

Nyilvánvalóan nem vigasztalta őket az sem, hogy hasonlóan járt a többi tavalyi ob-érmes is, mivel Háfráékat a selejtezőből feljutó Császár Norina és Hajós Aliz, a tavaly Háfrával induló Szabó Dorkát és új párját, Győri Pannit, a favoritnak számító Vaida Beáta és Vecsey Fanni, a bronzérmes Divényi Zitát és Réthelyi Zsófiát pedig Gubik Hanna és Kovács Eszter intézte el a négybe jutásért.

Utóbbiak és Császárék elődöntőbe kerülése is vaskos meglepetésnek számít, még akkor is, ha pénteken Gubik Vecseyvel ugyanitt megnyerte az U18-as ob-t, Kovács pedig igazi tatai specialistának számít, hiszen két- és három évvel ezelőtt is döntőt játszhatott az itt megrendezett ob-fordulón.

 

A férfiak tornája is bajnokveréssel indult, hiszen a címvédő Bán Viktor és Kiss Dániel egyből kikapott a 2016-os aranyérmes Bagics Balázs, Tóth András duótól. Ezt követően viszont már nem botlottak, így a fináléba kerülésért vasárnap délelőtt visszavághatnak az ugyancsak négybe jutó legyőzőiknek, míg a másik ágon a papírformának megfelelően az első helyen kiemelt Ghazal Jami, Stréli Bence, illetve a negyedik Rása Alex, Rozgonyi Bálint duók jutottak a négy közé.

A vasárnapi finálékat az M4 Sport élőben közvetíti.

 

A tatai felnőtt ob-forduló vasárnapi programja
Női elődöntő:
9:00 Vaida (Eötvös DSE), Vecsey (Gödöllői RC) – Császár (Penta-KSE), Hajós (SRSE)
9:00 Juraszik, Villám (SRSE) – Gubik (Beach Sport), Kovács E. (Penta-KSE)
Férfi elődöntő:
10:00 Bagics, Tóta A. (Penta KSE) – Bán, Kiss D. (Pénzügyőr)
10:00 Ghazal, Stréli (SRSE) – Rása, Rozgonyi (Pénzügyőr)
Helyosztók:
11:00 Női döntő (Tv: M4 Sport)
12:00 Férfi döntő (Tv: M4 Sport)
13:00 Női bronzmérkőzés
14:00 Férfi bronzmérkőzés