Vaida/Vecsey és Rása/Rozgonyi győzelem a II. Park-Side Out Kupán

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Második alkalommal rendezte meg a Park-Side Out Kupát a Park és Strand RP Kft. A tavalyi versenyhez képest idén az utánpótlás párosok mellett már a felnőttek is versenyzési lehetőséghez jutottak, méghozzá az országos bajnokság utáni legmagasabb, „A” kategóriás besorolású ranglistapontszerző tornán.

 

Két nap alatt, hat pályán, öt kategóriában összesen közel 200 utánpótlás és felnőtt játékos versenyezhetett. A játékosok között voltak strandröplabda magyar bajnokok (a teljesség igénye nélkül: Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, Bagics Balázs, Tóth András, Kaszap Tamás, Nacsa Gábor, Meszlényi Tamás, Soós Izsák, Kiss Dániel, Bán Viktor) akik mellett a magyar teremröplabda válogatott kiválóságai is (Szakmáry Gréta, Németh Anett) emelték a verseny színvonalát.

Ahogy kiváló játékosokból, úgy meglepetésekből és kiélezett mérkőzésekből sem volt hiány, olykor 30:28-as és 28:26-os játszmákra is sor került.

A férfiak versenyében a tavalyi bajnok és a június 28-i „A” kategóriás versenyt is megnyerő Kiss/Bán páros végül csak a 9. helyen végzett, míg a dobogó 1. és 2. fokára két olyan páros állhatott fel, akik eddig még nem nyertek strandröplabda magyar bajnoki címet! A tornagyőzelmet Rása Alex és Rozgonyi Bálint (Pénzügyőr) szerezte meg, míg a 2. helyen a Szabó Vilmos (Pénzügyőr) és Mikuláss-Koch Marcell (SRSE) alkotta páros végzett.

Eredmények

Vasárnap a népesebb, 32 csapatos női mezőnyben a győzelmet szintén a június 28-i „A” kategóriás verseny győztese, Vaida Beáta (Eötvös DSE) szerezte meg, de ezúttal nem Szabó Adrienn, hanem Vecsey Fanni (Gödöllői RC) oldalán, miután a döntőben egy szoros, 3 játszmás mérkőzésen felülmúlták a Juraszik-Villám (SRSE) párost. A tavalyi bajnok Lutter-Szombathelyi páros (RÖAK Kaposvár) végül a bronzérmet szerezte meg.

Eredmények

A Joma Sport Budapest támogatásának köszönhetően az 1-3. helyezett párosok a kupák és érmek mellett tárgyjutalmakban is részesülhettek. A díjakat Lestár László ügyvezető adta át. A versenyről a Budapest Pictures csapata készített összefoglalót és hangulatvideót, melyek az alábbi linken érhető el:

Összefoglaló:
https://www.youtube.com/watch?v=QQjCXsCVQbY

Hangulat videó:
https://www.youtube.com/watch?v=noKK604DAxA

A verseny hivatalos képeit is a Budapest Pictures biztosította. A fotókat itt lehet megtekinteni:
https://drive.google.com/drive/folders/1_2sc4IafiKWAsq3rEZL5ntQJYiNUvNl1?usp=sharing