Vaida jött, látott és győzött – PSE-fölény a fiúknál

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Az első felnőtt A-kategóriás strandröplabda-versenyt rendezte meg az idén a Beach sport a MESE Strandröplabda Centrumban. A férfiaknál a bajnoki címvédő Bán Viktor és Kiss Dániel (Pénzügyőr SE) győzött, a nőknél pedig – igazolva hírnevét – az U22-es Eb-ezüstérmes és World Tour-verseny győztes Vaida Beáta (Eötvös DSE), és alkalmi párja, Szabó Adrienn (Penta-KSE) diadalmaskodott.

 

A ranglista úgy hozta, hogy már a csoportkörben találkoztak egymással Vaidáék és a legutóbbi két bajnokságot megnyerő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár). Utóbbiak úgy gondolták, hogy letesztelik: mit is tud az „új” lány, és végig rá játszottak, aminek 21:14-es vereség lett a vége. Mivel így is továbbjutott mindkét gárda, így büntetlenül megtehették, azonban két mérkőzéssel később Czene Adrientől, és a válogatott program törlése miatt strandröplabdázónak felcsapó Németh Anettől (Penta-KSE), akik aztán a legutóbbi három ob-n ezüstérmes Szabó Dorkát (ÓSSC) és Győri Pannit (Penta KSE) is búcsúztatták.

Az elődöntőben aztán a tavalyi dunaújvárosi ob-fordulót megnyerő Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi (SRSE) parancsoltak megálljt nekik, míg a másik ágon Vaida és Szabó meneteltek el a fináléig, a döntőbe kerülésért éppen előbbi jövendőbeli párját, a tavaly U18-as Eb-nyolcadik helyet szerző Vecsey Fannit (Gödöllői RC), illetve a 16 éves Gubik Hannát (Beach Sport) legyőzve.

Utóbbiak aztán a bronzéremmel vigasztalódtak, miután – ekkor már két nyert szettre játszva – a döntő játszmában múlták felül Czenééket, míg a fináléban kétszer is 15:7-re Vaida Bea és Szabó Adrienn nyert, így végül ők szerezték meg az aranyérmet a Vasvári testvérek előtt. Sikerük értékét növeli, hogy a két győztes lány a verseny reggelén találkozott életében először…

Eredmények:
https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/500/101/p_101.asp?p_evad_kod=2020&p_verseny_fo_kod=63

A férfiaknál is döcögősen indult a bajnoki címvédő Bán Viktor és Kiss Dániel napja, miután a csoportdöntőn 21:18-as vereséget szenvedtek Mikuláss Koch Marcelltől (SRSE) és Szabó Vilmostól (Pénzügyőr). Ezt követően azonban megállíthatatlanok voltak, igaz az elődöntőben azért alaposan megizzadtak a 2016-os bajnok páros, Bagics Balázs és Tóth András (Penta-KSE) ellen, hiszen 16:14-es és 13:15-ös szettek után végül 18:16-ra győztek ellenük.

A fináléban aztán klubtársaik, Rása Alex és Rozgonyi Bálint ellen győztek sokkal simábban, míg Bagicsék a 2014-es bajnok Kaszap Tamást és Nacsa Gábort (Strandsport SE) győzték le.

Eredmények:
https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/500/101/p_101.asp?p_evad_kod=2020&p_verseny_fo_kod=62