A strandröplabda is a 2022-es müncheni multisport Eb programjában

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Örömteli hírt közölt az Európai Röplabda Konföderáció: a strandröplabda bekerült a németországi Münchenben, a 2022-es multisport Európa-bajnokság véglegesített sportprogramjába, másik nyolc sportág társaságában.

 

A strandröplabda mellett a kajak-kenu sprint, a sportmászás, az asztalitenisz, az atlétika, a kerékpározás, a torna, az evezés és triatlon szerepel még a rendezvény programjában, amely várhatóan 2022. augusztus 11-én rajtol.

A strandröplabda-tornán nemenként 32 csapatot indulhat, így 128 férfi és női versenyző vesz részt a megmérettetésen. A müncheni multisport Európa-bajnokságon kilenc sportágban összesen 158 versenyszámban 50 országból 4 400 sportoló vesz részt.

„Nagyon jó hír a számunkra, hogy sikerült megállapodni abban, hogy a strandröplabda is ott legyen a müncheni multisport Európa-bajnokságon. Németország évek óta jelentős strandröplabda-nagyhatalom, és a legjobb csapatain keresztül történelmet írt azáltal, hogy első európai nemzetként szereztek olimpiai és világbajnoki címet” – mondta el a döntést követően a CEV elnöke, Alekszandar Boricsics.