Döntöttek a nemzetközi kupák indulóiról – rekordlétszám

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a tagszervezetekkel folytatott konzultáció alapján, az MRSZ Szakmai Kollégium javaslatára a döntött, hogy mely csapatok indulását javasolja az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) által szervezett nemzetközi kupákban.

 

A nőknél a bajnoki és Magyar Kupa címvédő Vasas Óbuda kapja meg a Bajnokok Ligája selejtezőjének garantált helyét. A kupadöntős és bajnoki ezüstérmes Fatum-Nyíregyháza a CEV Kupában indulhat garantáltan, de emellett a Bajnokok Ligája selejtezőjébe is szabadkártyát kér. Az MRSZ elnöksége ezt egyhangúlag támogatta, az elmúlt évek eredményei alapján. A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE-nek a CEV CEV Kupában lesz garantált helye, míg az 1. MCM-Diamant Kaposvár és az 5. UTE a Challange Kupában indulhat biztosan.

A férfiaknál a FINO Kaposvár indulhat a Bajnokok Ligája selejtezőjében, míg a kupagyőztes Pénzügyőr SE a Challange Kupában indul. A tavalyi bajnoki Vegyész RC Kazincbarcika és a kupadöntős HÉP Kecskeméti RC a Challange Kupában kér szabadkártyás helyet. A többi klub sem a férfiaknál sem pedig a nőknél nem kíván indulni a nemzetközi porondon.

Így is előfordulhat, hogy akár kilenc klubcsapatunk indul majd a nemzetközi kupákban, ami új rekordot jelentene.

 

A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége a női és férfi csapatok által visszaküldött szándéknyilatkozatok alapján a 2020/2021. évi NB I-es bajnokságokra vonatkozóan az alábbiakról határozott:

A 2020/2021. évi női és férfi NB I Extraliga, valamint az NB I-es Liga nevezéseit minden arra a 2019/2020-as szezonban jogot szerzett, vagy a bajnokság állása alapján a felkerülésre eséllyel pályázó, szándékát kinyilvánító csapat számára lehetővé teszi.

Az elnökség a 2020-2021. évi Teremröplabda Nemzeti Bajnokság I. osztályának Versenykiírásában a nevezés határidejét 2020. május 29. napjában határozta meg, a Versenykiírást pedig 2020. május 15-i hatállyal kívánja elfogadni. A tervek szerint a nőknél 8-8, a férfiaknál 7-7 csapat alkotja majd az Extraliga és az NB I-es Liga mezőnyét. Mindenképpen örömteli, hogy a férfiaknál mindhárom arra jogosult NB II-es csapat vállalná az élvonalbeli indulást.