Demeter György és Veres István kitüntetése

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A Magyar Sport Napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket, ilyen eseményre a járványhelyzet miatt ezúttal nem volt lehetőség, de a díjakat odaítélték.

 

A kiemelkedő edzői tevékenység és jelentős nevelő-oktató munka, valamint életmű elismerésére edzők, továbbá a kiemelkedő teljesítményt elérő sportolókat felkészítő sport-szakemberek részére adományozható Bay Béla-díjban részesült a kaposvári férfi röplabdasport sikerkovácsa, Demeter György. A neves sportember egyedülálló játékos-pályafutása után edzőként is nagyot alkotott, és aktív részese volt a somogyi megyeszékhely emlékezetes sikereinek. Demeter mester napjainkban a Kaposvári Röplabda Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozik a sportág jövőjéért.

Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjat Veres István, a Vegyész Röplabda Club Kazincbarcika egykori játékosa kapta, akinek élete szorosan összefonódott a sportággal, hiszen edzőként, vezetőedzőként szívvel-lélekkel a fiatalok pályáját egyengette. A városban nincs olyan röplabdás, akinek ne lett volna az edzője. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint azok a sportolók, akik válogatottként, vagy külföldi ösztöndíjasként folytathatták pályafutásukat. Kimagasló érdeme, hogy a kazincbarcikai röplabda az NB II-ből az NB I-es osztályba került. Veres István ma is fáradhatatlanul, a jövőért, az utánpótlás neveléséért dolgozik.

(Fotó: Kovács Loretta)