Továbbra is a Vasast erősíti Sanja Kalicanin

Archív, Egyéb 2022 előttről

Újabb játékos hosszabbított szerződést a Vasas Óbuda Magyar Kupa-győztes együttesével: a szerb center, Sanja Kalicanin a következő évadban is a fővárosiakat erősíti majd.  

A magyar útlevéllel is rendelkező szerb Sanja Kaličanin tavaly nyáron viszonylag későn, a később kupagyőztes csapatból utolsóként írt alá a Vasas Óbudához azok után, hogy előtte két idényen át a nagy rivális Fatum Nyíregyházát erősítette.

„Egy évvel ezelőtt nagyon csalódott voltam amiatt, ahogy a német klub bánt velem – utalt Sanja a tavaly nyáron történtekre a Vasas honlapján. – Ennek ellenére boldogan és nagy várakozással szerződtem a Vasashoz, mert nagyon tetszett Jakub Gluszak munkája, illetve a Bajnokok Ligája lehetősége. A személyes célom annyi volt, mint minden egyes idény előtt: a lehető legtöbb sikert elérni.”

Utóbbiakkal kapcsolatban a három, csapattal közös célból kettőt kipipálhattak, hiszen összejött a BL-főtábla és a kupagyőzelem is – Sanjának sorozatban a harmadik –, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatt a bajnoki cím nem jöhetett össze.

Kihívás volt egy nagy rivális csapattól ideigazolni, volt is bennem némi félsz, hogyan fogadnak majd a csapattársak és a szurkolók, de semmi probléma nem volt. Mindig minden kezdet nehéz, hiszen meg kell ismerned az edződet, a csapattársaidat, de nem volt különösebb problémám a vezetőedző rendszerével. A legnagyobb gondot az okozta, hogy folyamatosan játszottunk, alig edzettünk, ha mégis, akkor sem magunkkal foglalkoztunk, hanem az ellenfelekre készültünk. Így utólag visszatekintve ugyanakkor elképesztően jól kezeltük a helyzetet, nagyon büszke vagyok az egész csapatra” – folytatta a center, aki 47 blokkjával – szettenként 0,96-os átlaggal – az Extraliga legjobbja volt ebben a mutatóban.

„A következő szezonban könnyebb lesz együtt dolgoznunk, hiszen egy év alatt megismertük egymást. Biztos vagyok abban, hogy tovább fog folytatódni a fejlődése, ráadásul van egy fogadásunk, aminek a rám eső részét még teljesítenem kell. De ehhez szükségem lesz az ő jó formájára is” – utalt a következő idényre Jakub Gluszak vezetőedző.