Pádár Krisztián: amíg nincs más információ, edzünk és játszani is szeretnénk

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

A kialakult helyzet ellenére továbbra is oroszországi állomáshelyén tartózkodik Pádár Krisztián. A magyar férfi röplabda válogatott játékosa a Novij Urengoj együttesének tagjaként várja a friss híreket, és egyelőre annyi biztos, hogy zárt kapuk mögött szeretnék megrendezni a hátralévő bajnoki mérkőzéseket.

Igazából maximum 3 hét van hátra, és úgy gondolom, ha zárt kapuk mögött is, de jobb lenne befejezni a bajnokságot, mint felfüggeszteni vagy félbehagyni – fogalmazott a 23 esztendős ütő. – Az utolsó információk szerint folytatjuk a pontvadászatot, de zárt kapus mérkőzéseken lépünk majd pályára. Pár napja már látszik az embereken, hogy változott a helyzet: a reptereken feleannyi emberrel találkoztunk, mint korábban, de itt nehéz kivitelezni, hogy ne kerüljünk közel másokhoz. A moszkvai repülőtér továbbra is nagyon forgalmas, a mi csapatunk pedig nem magángéppel, hanem turistaosztályon repül. Vizsgálatokat még nem végeztek rajtunk, de komolyan vesszük mi is a dolgot. Már hoztak intézkedéseket, korlátozásokat, de mi még az elején vagyunk.

Személyesen hogy érinti önt a kialakult helyzet?

Telefonon, illetve internet segítségével tartjuk a kapcsolatot az otthoniakkal. Mi annak idején autóval jöttünk ki, jelen állás szerint a hazajutásunk lehetetlennek tűnik. A feleségem megpróbál hazajutni, amint lehet, a kutyánknak pedig be kell szerezni a megfelelő hatósági papírokat. Én megvárom, milyen lehetőségek lesznek majd a Magyarországra utazásra. Nyugodtabb lennék, ha megoldódnának ezek a kérdések. Sokat gondolkodom azon, mi lenne az optimális megoldás, de amíg nem kapunk másfajta tájékoztatást, addig edzeni, készülni kell. Ez igaz az orosz bajnokságra, és igaz a Bajnokok Ligájára is, ahol még várna ránk egy negyeddöntő-visszavágó.

Mit gondol a válogatott idei programjáról?

Az új szövetségi kapitánnyal, Koch Róberttel telefonon egyeztettünk már, túl vagyunk egy komolyabb beszélgetésen is. Annyit tudok mondani, hogy ha lesz válogatott program, részt veszek rajta, de sajnos, a jelenlegi helyzet és a várható következmények miatt még sok a kérdés ezen a területen is.