Számos minket is érintő versenysorozatot elhalasztott a CEV

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) számos égisze alá tartozó sorozatot határozatlan időre felfüggesztett. Ez jónéhány magyar érdekeltségű versenyt is érint.

 

A koronavírus-járvány miatt világszerte kialakult helyzetre való tekintettel, a Nemzetközi Röplabda Szövetséggel összhangban jónéhány versenysorozatot elhalasztott a CEV.

Ezek a következők:
– Az európai klubkupák (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa)
– Utánpótlás Eb-selejtezők (leány U17, U19 és fiú U18, U20)
– Strandröplabda Kontinentális Kupa 2. fordulója
– Arany és Ezüst Európa Liga

Az európai kupasorozatokból már kiestek a magyar csapatok, légiósaink közül Szakmáry Gréta klubja, a német Palmberg Schwerin lenne érdekelt még a CEV Kupa elődöntőjében, illetve Pádár Krisztián az orosz Fakel Novij Urengoj révén a BL-negyeddöntőben. Az utánpótlás Eb-selejtezőkön a fiú U20-as csapat Spanyolországban, az U18-as Oroszországban, a lányoknál az U17-es válogatott Horvátországban, az U19-es pedig Szerbiában meccselt volna áprilisban a kijutásért. Jelen állás szerint a keretek edzőtáborai sem lesznek megtartva az eredetileg kijelölt időben.

Az Arany Európa Ligában lenne érdekelt női válogatottunk május közepétől, most ez is halasztódni fog. Ugyanakkor az augusztusi Európa-bajnoki selejtezők jelen állás szerint maradnak az eredeti időpontban.

A strandröplabda Kontinentális Kupától már búcsúztak strandröplabdázóink, viszont törölték a hóröplabda Európa Tour hátralévő két fordulóját és az Európa-bajnokságot is, amelyekre női csapatunk is nevezett. Ha nem is gyógyír a lányok számára, de jelenleg éppen kettőjük fotója szerepel a CEV honlapjának címoldalán, miután csapatunk egyik tagjával, Győri Pannival készítettek interjút.