Eközben Malajziában: főtáblára jutott Hajós és Stréli

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Remek hírek érkeztek a malajziai 1*-os strandröplabda World Tour-versenyről, amelyen az ifjúsági olimpiai negyedik és országos bajnok Hajós Artúr és Stréli Bence képviseli a magyar színeket. A Strandröplabdázásért SE párosa a selejtezőben aratott két győzelemmel kiharcolta a 16-os főtáblára kerülést.

 

A fiúk a selejtező első fordulójában egy hongkongi párossal néztek farkasszemet és győzték le őket 21:16, 21:17-re. A második fordulóban a főtáblára kerülésért aztán a lengyel Kruk/Poznanski kettőssel kerültek szembe, ami már nagyobb falatnak bizonyult: az első szettet 21:15-re a magyar duó nyerte, a másodikat viszont 21:17-re a lengyelek. Következett a döntő játszma, amiben már a mieink bizonyultak jobbnak 15:12-vel, így pénteken a 16-os főtábla csoportküzdelmeiben folytathatják.

Itt majd a C jelű négyesben szerepelnek, ahol egy másik lengyel duó, Brozyniak és Janiak lesz majd az ellenfelük, s újabb sikerük esetén már biztos továbbjutók, s a Boehlé/Boermand holland, illetve a Gorbenko/Kranyin orosz kettősök párharcának győztesével meccselnek a csoportelsőségért, míg, ha kikapnak, akkor a vesztessel találkoznak majd a legjobb 12 közé jutásért.