Aláírta a szerb és a magyar szövetség az együttműködési megállapodást

Archív, Szövetség 2022 előttről

Ismét találkoztak egymással a szerb és a magyar röplabdaszövetség legfelsőbb vezetése. Először a K&H Női Magyar Kupa Döntőn találkoztak a küldöttségek, ezen a héten pedig Belgrád volt a helyszín, ahol aláírásra is került a két szövetség közötti együttműködési megállapodás. Az egyik leglényegesebb pont, hogy a két szövetség együtt pályázza mag a 2023-as U16-os leány Európa-bajnokságot.

 

„Mindkét szövetség profitálni fog ebből az együttműködésből – nyilatkozta az aláírás után Zoran Gajics, a szerb szövetség elnöke. – A partner egyik fő célja, hogy együtt dolgozzanak edzőinkkel a nemzeti válogatottak nemzetközi versenyekre történő felkészítésekor, elsősorban fiatalabb korosztályoknál. Másrészt a mi klubjaink is profitálnak a magyar klubokkal való kooperációból, amelyek most magas szinten játszanak.”

A megállapodást magyar részről Kovács Ferenc elnök írta alá.
„Ez egy nagyszerű lehetőség számunkra, mert a Szerb Röplabda Szövetség az egyik legjobb a világon, és mi tanulni akarunk tőlük. Mindezt kényelmessé teszi, hogy a két ország szomszédos egymással. Az együttműködés legfontosabb területei az edzőképzés és az utánpótlás.”

A megbeszélést megtisztelte részvételével Alekszandar Boricsics, az Európai Röplabda Konföderáció (CEV) szerb elnöke is.
„Mindebben már korábban megállapodtunk Orbán Viktor miniszterelnök úrral, aki nagyon elkötelezett a magyar röplabdázás fejlesztésében. Megszerveztem az első találkozót a két szövetség között, aminek most látjuk az eredményét, amellyel – úgy hiszem – mindkét fél elégedett lesz.”

Mint ismert, jelenleg Szerbia a címvédő a férfi és a női Európa-bajnokságon is, utóbbiak pedig megnyerték a legutóbbi világbajnokságot, 2016-ban pedig olimpiai ezüstérmesek voltak.