Gabi néni Göröcs János haláláról

Archív, Szövetség 2022 előttről

Vasárnap este budapesti otthonában, életének 81. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Göröcs János, az Újpest korábbi legendás futballistája. Ezzel kapcsolatban dr. Kotsis Attiláné Gabi néni küldött közleményt honlapunknak.

 

A Titi becenévre hallgató csatár 1969-ben az UEFA-kupa elődjében, a Vásár Városok Kupájában játszott döntőt, emellett kétszeres Közép-Európa Kupa-győztes és KEK-gólkirály. A válogatottal 1960-ban olimpiai bronzérmes, 1962-ben pedig világbajnoki 5. helyezett volt, összesen 62 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét. Az Újpesti Dózsával 5-szörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett.

Ő volt az egyik versenytársa Gabi néninek a 2019-es Prima Primissima díjért, aki halálhírét megtudva a következő közlemény közrebocsátását kérte, amelyet változtatás nélkül közlünk:

„Őszinte emberi megrendüléssel tudtam meg Göröcs János labdarúgó sportolótársam halálát.

Mert sportolótársak voltunk még akkor is ha, Göröcs János és én, más más sportágban versenyeztünk majd edzősködtünk is.

Legutóbb, a Prima Primissima’19. rendezvényen a magyar sport kategóriában még „ellenfelek” is voltunk, és így ezért a díjkiosztón 2019. december 6-án találkoztunk is, és akkor még nem tudtuk, hogy utoljára ’sajnos.

Sok erőt kívánok a Családjának és mindazoknak, akik szerették, tisztelték a legendás olimpikon Göröcs Jánost, mint „a labdarúgó nemzedék” egyik kiváló labdarúgóját, majd később az Újpest labdarúgóinak az edzőjét is.

A röplabdások nevében is –  remélem, felhatalmazott vagyok erre – szakmai alázattal és tisztelettel búcsúzom, és nyugodj békében Göröcs János!

 

Budapest, 2020. február 24.

Kotsis Attiláné, Kincsesy Gabriella
olimpikon, röplabda mesteredző”