Röplabda Központ épül Kazincbarcikán

Archív, Egyéb 2022 előttről

Újabb fázisába ért a kazincbarcikai röplabda-fejlesztés: február utolsó hetében végre megkezdődik a Pollack úti iskola udvarán a Röplabda Központ építése: az építési területet már bekerítették és a munkaterületet is átadták.

 

Forrás: vrck.hu

A tervek már korábban is nyilvánosak volt, a klub most a honlapján közölt részleteket az épülő beruházással kapcsolatban. Az utánpótlás és edzőképző központ épülő létesítmény a tervek szerint mintegy 1600 m2 beépített alapterületű és mintegy 2800 m2 bruttó szintterületű, egy és háromszintes részekből álló, lelátóval kiegészített, elsősorban sportfunkciójú épületegyüttes lesz, mely többféle sportesemény megrendezésére lesz alkalmas valamint mindennapos testnevelés helyszínéül fog szolgálni.

A jelenleginél háromszor nagyobb alapterületű csarnok két 16×32 méteres területre osztható, ahol egyszerre két csoportnak tarthatnak testnevelés órát vagy edzést szabványos méretű röplabda és kosárlabda-pályán.

A csarnokrészhez négy öltöző tartozik, melyből kettő akadálymentesített. A 200 néző befogadására alkalmas lelátóval, konditeremmel, regenerációs szobával, még egy extra öltözővel, edzői- és bírói szobákkal, irodákkal, 40 férőhelyes konferenciateremmel, orvosi szobával, szertárakkal is ellátott létesítmény korszerű központja lesz a barcikai röplabdázásnak, igazi éke a központi Pollack Mihály Általános Iskolának.

A sportkomplexum építése még februárban elkezdődik és várhatóan még az idén befejezi a kivitelező. A Röplabda központ építésével nem titkolt cél, hogy Nemzeti Röplabda Akadémiává fejlesszék tovább a Don Bosco Sportközponttal együtt.