Újabb válogatott röplabdázó az Exatlon Hungaryban!

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Hétfőn három új játékos mutatkozott be az egyik kereskedelmi televíziós csatorna vetélkedőjében, az Exatlon Hungaryban. Egyikőjük történetesen éppen egy válogatott röplabdázó, aki a bajnokok csapatát erősíti a továbbiakban.

 

A műsorban eddig is szerepelt egy röplabdázó, mégpedig a korábbi korosztályos válogatott, nyíregyházi liberó, a még mindig csak mindössze 18 éves Pap Dorka, aki részt vett a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon is. Ő azonban a kihívók csapatát erősíti – szó szerint –, mert messze ő a legjobb statisztikával rendelkező versenyző a mezőnyben.

Mostantól egy másik röpis lánynak is drukkolhatunk, hiszen Szabó Dorottya személyében egy válogatott strandröplabdázó erősíti a bajnokokat. Dorka Gödöllőn született, s olyan csapatokban szerepelt, mint a Közgáz, a TFSE, a Palota, a Budai XI., a BSE az UTE és a Budaörs. Legnagyobb sikereit az UTE-val érte el, amellyel bajnoki és Magyar Kupa-bronzéremig jutott.

Igazán komoly karriert azonban strandröplabdázóként futott be: a Gödöllői RC, majd az ÓSSC színeiben versenyezve a tavalyi grúziai olimpiai selejtezőben képviselte hazánkat, emellett a legendás bibionei Beachvolley Marathonon 2018-ban először magyar aranyérmet szerző női csapat tagja volt, World Tour-versenyen 9., MEVZA-tornán pedig kétszer is 5. helyig jutott. Az országos bajnokságok döntőiben eddig három ezüstérmet és egy bronzot szerzett – 2015 óta minden évben bejutott az elődöntőbe –, de nyert már két ob-fordulót és egyetemi bajnokságot is.

Mostantól pedig az Exatlonon is drukkolhatunk neki.

Hajrá Dorkák!