Férfi NB I: Már nem veretlen otthon a Kecskemét

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két Extraliga és három NB I-es mérkőzést játszottak le vasárnap a férfibajnokságban. A rangadón a kupagyőztes, hazai pályán veretlen Kecskemét a bajnok, de az utóbbi időben némileg gyengélkedő Kazincbarcikát fogadta, ezúttal azonban a vendégek három játszmában győztek. A fővárosi rangadón a bajnokságban még veretlen Pénzügyőr a MAFC vendége volt, s bár a házigazdáknak sikerült egy szettet rabolniuk, végül vereséget szenvedtek. Az NB I-ben a Szeged Székesfehérvárról, a Szolnok pedig Dunaújvárosból távozott egy ponttal, csak a Sümeg nyert magabiztosan a sereghajtó pécsiek otthonában.

 

Férfi Extraliga:
HÉP-Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 0:3 (–21, –17, –24)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 200 néző. V.: Jámbor, Horváth.
Kecskemét: Deliu, Krupánszki 3, Vajopulosz 3, Pesti 20, Qepa 11, Gacs 5. Csere: Deák (liberó), Szubotics 3. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 7, Blázsovics 12, Moraes 7, Braga 15, Árva 10, Juhász 6. Csere: Vitko (liberó), Efraimidisz, Péter. Vezetőedző: Marek Kardos.
Dávid Zoltán: – Úgy látszik, én vagyok az egyetlen, aki azt hiszi, hogy egy-két jó mérkőzés után képesek vagyunk megint nyerni. Lehet, hogy ez a realitás, és erre vagyunk csak képesek.
Marek Kardos: – Taktikailag végig fegyelmezettek voltunk. Ugyan volt megint egy kis rövidzárlatunk, és nem mosolyogtunk eleget, de örülök, hogy a harmadik játszma végére összekaptuk magunkat.

 

MAFC BME – Pénzügyőr 1:3 (–11, –15, 19, –16)
Legtöbb pont:
Milovanovics 15, ill. Reffatti 21
Jókay Zoltán (PSE): – Csak a győzelemmel lehetek maradéktalanul elégedett. A játék két szettig jól ment, jól, de harmadikban problémáink akadtak a koncentrációval. A negyedikben aztán megint sikerült az első két játszmában mutatottakat visszaidéznünk.
Nagy Péter: – Nagyon görcsösen kezdtük a mérkőzést, aminek az volt az oka, hogy Csoma Krisztián betegsége miatt felforgatott összeállításban játszottunk. Második szettől kezdték elhinni a fiúk, hogy lehet keresnivalónk, de a Pénzügyőr ahhoz elég stabil csapat, hogy így fordítani tudjunk ellenük.

 

Férfi NB I:
PTE-PEAC – Sümeg 0:3 (–23, –16, –21)
Legtöbb pont: Pordán 11, ill. Kaposi 14
Gyöngyösi Zoltán: – A játékban partiban voltunk, de jó fogadás és stabil nyitások nélkül nehéz eredményesnek lenni. A pontszerzési lehetőségeink egyre fogynak, de dolgozunk tovább abban a hitben, hogy a bajnokság legvégére előrébb tudunk lépni játékban és eredményben is. Van néhány csapat, akiktől nem a játék színvonalában maradunk el, hanem a stabilitásban. Ezen sok gyakorlással lehet segíteni.
Németh Zoltán: – Kicsit akadozott a játék, de a győzelem nem forgott veszélyben. Szerettem volna ma mindenkinek játéklehetőséget biztosítani, ez többé kevésbé sikerült is.

 

MÁV Előre-Bericap – Vidux-Szegedi RSE 3:2 (20, –22, –22, 20, 14)
Legtöbb pont:
Renan 22, ill. Csányi 28
Gazsi Péter: – Tanulság, hogy félgőzzel semmilyen mérkőzéshez nem lehet hozzáállni, de örülök, hogy egy ilyen jó Szegeddel találkoztunk. Ez is azt bizonyítja, hogy emelkedik a bajnokság színvonala. Gratulálok mindkét csapatnak.
Nusser Elemér: – Miután az ötödik szettben 14:14 volt az állás, jobban örültem volna a győzelemnek, de nem lehetek elkeseredve, mert így is nagy gratuláció jár a fiúknak! Vagányan játszottak, kihozták magukból a maximumot, az ilyen meccsekért érdemes utazni és dolgozni. A héten nem volt előjele annak, hogy ilyen bravúros teljesítményt nyújtunk, de ma remek volt a hozzáállás. Végig mosolyogtak a tanítványaim, sosem bosszankodtak a hibák után, csak mentek előre, bármi is történt előtte. Az általunk hozott szettekben különösen odafigyeltek a fiúk, nagyon keveset hibáztak. Persze ez hatással volt ellenfelünkre is, egyre görcsösebbé váltak a jóval esélyesebb hazaiak. Okosan és felszabadultan játszottunk, ahogy meg is beszéltük. Pénteken azt mondtam a srácoknak, hogy a bajnokság hátralévő részében már minden meccs fontos, így az ellenféltől függetlenül mindenkinek teljes erőbedobással, vagányan neki kell menni. Most így is lett, remélhetőleg máskor is így lesz!

 

Dunaferr – Szolnoki RA 3:2 (–23, 14, 20, –21, 8)
Legtöbb pont:
Mészáros D. 27, ill. Gönczi 28
Tomanóczy Tibor: – Kiénekeltek egy pontot a szolnokiak. Vissza kell térnünk a rendes kerékvágásba, mert nagyon enerváltan és fáradtan mozogtunk. Kell most az az egy hét szünet, de nem mindenki pihenhet ez idő alatt sem. Gratulálok a Szolnoknak, hogy tudtak egy pontot szerezni.
Gulyás Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, nagyot küzdöttünk a Dunaújvárossal. Viszont sajnálom, hogy az ötödik szettben elfáradtak a fiúk, ki tudja mi lett volna a meccs végkimenetele. Amiért mentünk az sikerült, egy pont megszerzése ellenfelünktől. Sérültjeinknek mielőbbi jobbulást kívánunk.