Nagy sikerű szakmai nap a Kaposvár Arénában

Archív, Szövetség 2022 előttről

Nagy sikerű szakmai napot tartott a Kaposvár Arénában a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely. Az egész napos program során a résztvevő csaknem negyven szakember elméleti előadásokon és gyakorlati foglalkozásokon vett részt, majd megtekintette az 1. MCM-Diamant – Vasas Óbuda női Extraliga-rangadót. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt is.

A rendezvényt a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a dél-dunántúli régió felelőse, Orosz Ferenc nyitotta meg, aki kiemelte: Kaposvár a sportág egyik régióközpontja, öt megye tartozik ide, így lényeges, hogy időről időre olyan eseményeket szervezzenek, melyeken részt tudnak venni a területhez tartozó szakemberek. Az akadémia számára évek óta kiemelten fontos az edzők (tovább)képzése, az idei első szakmai napra pedig Szasa Nedeljkovics vezetőedző és Simonné Kutas Zita szakágvezető egy olyan komplex programot állított össze, melyben nemcsak elméleti, hanem gyakorlati előadások is helyet kaptak.
A köszöntő után a megjelent szakemberek elsőként az Extraligában kitűnően szereplő 1. MCM-Diamant Kaposvár mérkőzés előtti edzését tekinthették meg testközelből, Szasa Nedeljkovics vezetőedző pedig ezt követően „Tranzició játék közben” címmel tartott érdekfeszítő gyakorlati előadást a felnőtt keret fiatal játékosainak közreműködésével.
A délutáni folytatásban az U17-es női válogatott szövetségi edzője, a Vasas Óbuda bajnokcsapatának másodedzője, Kőnig Gábor beszélt a legutóbbi Európa-bajnoki selejtező tapasztalatairól, illetve a korosztály jelenlegi hazai és nemzetközi helyzetéről.
Ezután három kaposvári szakember, Fehér Iván erőnléti edző, Fekete Judit gyógytornász, valamint Sonntag Heléna személyi edző, jóga és pilates oktató látványos előadást tartott a Munkácsy gimnázium Sportakadémiai Osztályának tagjainak segítségével az utánpótlás korú röplabdázók fizikai és mentális felkészítéséről, képességeik megalapozásáról, valamint a jellemző sérüléseket követő rehabilitációról.
Ezt követően az MRSZ főtitkára, Ludvig Zsolt kapott szót: a sportvezető a TAO-pályázatok edzőkkel kapcsolatos változásairól és a főbb tudnivalókról adott hasznos tájékoztatót. Zárásként pedig a nap egyik legérdekesebb előadása következett: Novák Csaba, az országos hírű kaposvári coach tréner „Életvitel, életfegyelem, etika és motiváció a sportban” címmel osztotta meg gondolatait és tapasztalatait a jelenlévőkkel. Az esemény megkoronázásaként a szakmai nap részvevői a Kaposvári Női Röplabda Club vendégeként megtekinthették az 1. MCM-Diamant – Vasas Óbuda Extraligás rangadót, amely aztán a szezon egyik legizgalmasabb mérkőzésévé kerekedett.