Szerencsés-Miklai Zsanett az év sportolónője Kaposváron

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése az „Év Sportolója” díjat adományozta Szerencsés-Miklai Zsanettnek, az 1.MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club válogatott játékosának. A kitüntetést a Város Napján rendezett ünnepi közgyűlésen Szita Károly polgármester adta át a sportolónak és edzőjének, Sasa Nedeljkovicnak a Csiky Gergely Színházban.
A méltatás szerint a kaposvári születésű játékos 2019-ben, a magyar női röplabda válogatott tagjaként részt vett az augusztusi Európa-bajnokságon, az Arany Európa-liga mérkőzésein, valamint a Kaposvár Arénában rendezett Magyarország- Horvátország mérkőzésen. Csapatkapitányként az 1.MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club együttesét a 2018/19-es évadban az Extraliga ötödik helyére vezette és a klub történetében először nemzetközi kupa szereplést is kiharcoltak. A társaság újoncként kiválóan teljesít az élvonalban, az év végén a tabella élén állt.
Miklai 2018 nyarán igazolt Kaposvárra, és az eddig eltelt időszak eseményei azt bizonyítják, hogy jó döntést hozott, Sasa Nedeljkovic vezetőedző irányításával az elmúlt évben visszanyerte régi formáját, és újra bizonyította tehetségét. A sportolónő októberi sérüléséből már felépült, és a fő célja, hogy ismét játékba lendüljön, és társaival a legjobb négyben végezzen a pontvadászat végén.
A Város Napján „Pro Urbe Kaposvár” kitüntetést vehetett át Demeter György a röplabdasport érdekében végzett, több évtizedes munkájáért és kimagasló teljesítményéért.
Az elismerésekhez gratulálunk!