Férfi NB I: döntő szettben verte a MAFC a Kaposvárt

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Izgalmas mérkőzést hozott a férfi Extraliga egyetlen szombati mérkőzése, amelyen a vendég Fino Kaposvár kétszettes hátrányt hozott be a vendéglátó MAFC ellen, azonban végül mégis a fővárosiak örülhettek.

 

Férfi Extraliga:
MAFC BME – Fino Kaposvár 3:2 (19, 27, –18, –16, 15)
Legtöbb pont:
Marko 23, ill. Kruzskov 23
Nagy Péter: – Nagyon örülök a győzelemnek, de az még fontosabb volt, hogy végig sikerült azt játszanunk, amit az egész héten gyakoroltunk, és fegyelmezetten betartva a taktikát nyertük meg a találkozót. Ránk fért már ez a győzelem, s ebből erőt merítve dolgozunk tovább.

 

A házigazda csapat eleinte alaposan meglepte somogyi ellenfelét, hiszen a nyitó játszmát végig vezetve magabiztosan hozta. A folytatás már nagyobb és kiélezettebb csatát hozott, amelyet némi túlórázás után a fővárosiak nyertek Úgy tűnt, hogy a harmadik játékrészben fordul a kocka, hiszen a vendég Fino Kaposvár magabiztos játékkal szépített. A negyedik játszmát aztán még az előbbinél is biztosabban nyerte, így következhetett a mindent eldöntő rövidített, ötödik szett. A záró felvonást a házigazdák kezdték jobban: a két csapat 8–6 arányú MAFC-vezetésnél cserélt térfelet. A folytatásban aztán többször is egyenlített a kaposvári alakulat, sőt, a Fino jutott meccslabdához (13:14). Ezután viszont a házigazda fővárosiaknak voltak szett- és egyben meccslabdájuk, s a másodikat győzelemre váltották.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
December 19., vasárnap
16:00 DEAC – Kecskemét (férfi Extraliga)
16:00 MÁV Előre-Bericap – Dunaferr (férfi NB I)
16:00 Szolnok – PTE PEAC (férfi NB I)
17:00 Pénzügyőr – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi Extraliga); Tv: Sportstream