Férfi NB I: nehezen, de végül győzött a Vegyész

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Egy-egy Extraliga és NB I-es mérkőzést játszottak le szombaton a férfi NB I-ben. A címvédő Kazincbarcika fordulatos meccsen győzte le a MAFC-ot, míg a Dunaferr Pécsen győzött magabiztosan.

 

Férfi Extraliga:
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3:1 (22, 14, –13, 19)
Legtöbb pont: Braga 16, ill. Gebhardt N. 13
Marek Kardos: – Sokat nem tudtunk még gyakorolni hat a hat ellen, ráadásul a játékrendszerünkbe egy új játékost is be kellett építenünk. Pozitívum, hogy nyertünk, hiszen fontos volt, hogy győzelemmel kezdjük az Extraligát.
Nagy Péter: – Az első játszmában taktikailag rendben voltunk, de a fogadásainkból nem tudtunk eredményesen támadni. Áttértünk idővel a taktikai szervákra, a védekezésünk és a blokkunk is feljavult. A negyedik szettben azonban nem nyitottunk jól, Braga nyitásai pedig megzavartak bennünket. Innen már nem tudtunk olyan koncentrációval játszani, mint előtte.

Férfi NB I:
PTE-Pécsi EAC – Dunaferr 0:3 (–12, –13, –13)
Legtöbb pont:
Pordán 9, ill. Laczi, Majoros 9-9
Gyöngyösi Zoltán: – Volt ugyan két hiányzónk, de nem foghatjuk erre. A bajnoki lebonyolítás miatt új eséllyel indulunk, de azzal tudni kell élni! Nevezéskor tudtuk, de ebben a szakaszban már hétről-hétre fejlődnünk kell, hogy a bajnokság végére elkerüljünk az utolsó helyről. Mai diagnózis: lassú, erőtlen, pontatlan. Gyógymód: edzés, munka, fegyelem.

 

VASÁRNAPI PROGRAM:
16:00 Fino Kaposvár – Kecskemét (férfi Extraliga); Tv: kapos.hu
16:30 Sümeg – MÁV Előre (férfi NB I)
17:00 Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza (női Extraliga); Tv: Sportstream
17:00 Pénzügyőr SE – Debrecen (férfi Extraliga)
18:00 Vidux-Szeged – Szolnok (férfi NB I)