Női Extraliga: nyíregyházi győzelemmel zárult az év

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le szombaton a női bajnokságban. Az Extraliga idei záró találkozóján a Nyíregyháza Budaörsön győzte le három játszmában az MTK-t, míg az NB I-ben a DVTK nyert ugyanilyen arányban Debrecenben.

 

Női Extraliga:
MTK Budapest–Fatum-Nyíregyháza 0:3 (–15, –10, –15)
Legtöbb pont: Kiss G., Takács D., Petőváry P. 5-5, ill. Limareva, Varga E. 12-12
Tóth Gábor: – Ez a realitás egy teljesen profi csapat ellen. Valahol a mi dicséretünk, hogy a Nyíregyháza nagyon komolyan vett minket. Óriási erőbedobással játszottak, elképesztően mezőnyöztek, és a blokkvédekezésük is teljesen rendben volt, így nekünk dupla-tripla erőbedobás kellett a pontok eléréséhez. Apró momentumok miatt van hiányérzetem, de tényleg ez a realitás.
Hollósy László: – Örülök, hogy komolyan vették a mérkőzést a lányok. Karácsony előtt mindig van kis félelem emiatt, de ez a meccs méltó megkoronázása volt az őszi szezonnak. Ezzel a győzelemmel köszönjük meg a vezetők, a szponzorok, Nyíregyháza és a közönség támogatását.

 

Női NB I:
DSZC-Eötvös DSE–Diósgyőri VTK-FUX 0:3 (–11, –17, –10)
Legtöbb pont: Fehér 4, ill. Szajkó 9
Szombathy András: – Gratulálok a DVTK-nak! Saját csapatomat ezúttal a lelkesedésért tudom dicsérni. Aki a játékosaink közül ma pályára lépett, mindenki egy keveset hozzátett a csapat játékához.
Toma Sándor: – Örülünk annak, hogy sikerült hoznunk ezt a mérkőzést, hiszen így győzelemmel zártuk az idei évet. Minden játékos lehetőséget kapott ezen a találkozón, és mindenki élt is a bizalommal. Szeretnék minden röplabdabarátnak kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni. Mindenkit várunk a 2020-ban is a mérkőzéseinken.