Magyar Kupa: a tűzzel játszott a Vegyész, de bejutott az elődöntőbe

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzéssel zárult a Magyar Kupa negyeddöntője: a nőknél a Jászberény az idegenbeli 3:0-s sikert követően hazai pályán is szettveszteség nélkül győzte le a Szent Benedeket, a Kazincbarcika viszont a dunaújvárosi 3:0-s siker után hazai pályán 2:1-re égett, sőt a Dunaferrnek két labdája is volt az Aranyszetthez a negyedik felvonásban. Végül azonban a Vegyész egyenlített, majd az ötödik játszmát is megnyerte.

 

Női Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:
Jászberény VT–Szent Benedek-RA 3:0 (22, 21, 18)
Jászberény: Alishanova 5, Szilcsenkova 15, Borsos 5, Ventura 15, Tóth E. 11, Bulajic 6. Csere: Radomszki, Piatek (liberó), Szerényi 2, Faragó, Mizsei. Vezetőedző: Makai Péter.
Szent Benedek RA: Dupont 14, N. Szkorics 5, Jezerniczky 7, Facol 3, M. Szkorics 6, Zen 7. Csere: Fáth (liberó), Vander Meer 1. Vezetőedző: Andrea Milodanovics.
Makai Péter: – Gratulálok a lányoknak! Értékes győzelmet arattunk egy nagyon jó Balatonfüred ellen. Az elején nem jó ritmusban játszottunk, de amint ezen képesek voltunk változtatni, nem volt kérdés. Ahogy a múlt heti, Haladás elleni, úgy a mostani győzelmünk is jót tett a lelkünknek és ismét bebizonyítottuk, nem felejtettünk el röplabdázni.
Andrea Milodanovics: – Először is figyelembe kell venni, hogy míg Jászberényben számos profi idegenlégiós szerepel, nálunk olyan külföldi játékosok vannak, akik a röplabda mellett iskolába járnak. A kettőt nem lehet összehasonlítani. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy megnehezítsük a jászberényiek dolgát és ez – elsősorban az első két játszmában – sikerült is nekünk. Nagyon jól játszottunk és remekül küzdöttünk. Úgy érzem, van rá esély, hogy ebben a szezonban még találkozzunk.
Továbbjutott a Jászberény kettős győzelemmel.

Az elődöntő párosítása:
UTE – Vasas Óbuda
Jászberény – Fatum-Nyíregyháza

 

Férfi Magyar Kupa-negyeddöntő, visszavágó:
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:2 (–17, 17, –22, 24, 14)
Vegyész:
Páez 2, Blázsovics 16, Juhász 12, Braga 4, Árva 19, Péter 3. Csere: Vitko, Földes (liberó), Toronyai 3, Bibók 11, Budai 4, Simkó 1, Dudás. Vezetőedző: Marek Kardos.
Dunaferr: Hatvany, Mészáros 24, Quintz 5, Iván B. 21, Laczi 9, Tomanóczy B. 18. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Majoros, Kecskeméti, Iván G. 1. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Marek Kardos: Már nagyon ránk fog férni a pihenés, mert van néhány buta sérülésünk, amelyeket ki kell kezelnünk. Erre januárig lesz időnk. Az pozitívum, hogy az ötödik szettben a fiatalok is nyerni tudtak, mert ez azt jelenti, komolyan vették a találkozót.
Tomanóczy Tibor: Kezünkben volt az aranyszett-labda, d sajnos a rossz kiválasztás miatt nem tudtuk befejezni azt a szettet, és utána az ötödiket sem. Gratulálok a Vegyésznek, és további sok sikert kívánok nekik a kupában.
Továbbjutott a VRCK kettős győzelemmel.

Az elődöntő párosítása:
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE
Fino Kaposvár – Kecskeméti RC