Férfi NB I: Kecskeméten is kikapott a VRCK, a DEAC nyert Dunaújvárosban

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Négy mérkőzést játszottak a férfi NB I-ben. A B-csoportban az Extraligába jutásért mérkőzött a Dunaferr és a DEAC, s mivel a vendégek győztek 3:0-ra, ezzel a debreceniek játszhatnak majd a felsőházban. Az A-csoportban már eldőltek ezek a kérdések, csak a végső sorrend maradt nyitva. A MAFC legyőzte a Sümeget, amivel a csoport élére állt, azonban mivel a rangadón a Kecskemét visszavágott a bajnoki címvédő Kazincbarcikának, ezért –a két csapat utánpótlás-válogatott elleni mérkőzésének függvényében – várhatóan így is csak a harmadik helyen zárnak a fővárosiak, és a kecskemétiek zárhatják az első helyen a csoportot.

 

Férfi NB I, A-csoport:
Kecskemét – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (27, 27, 15)
Kecskemét, 200 néző. V: Ujházi, Adler.
Kecskemét: Vaiopulosz 9, Krupánszki 13, Pesti 19, Dobos 4, Qepa 16, Deliu 2. Csere: Deák (liberó), Szabó B. Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez, Blázsovics 10, Péter 4, Bibók 15, Árva 9, Juhász 8. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Braga, Dudás, Csizmadia. Vezetőedző: Marek Kardos.
Dávid Zoltán: – Nehéz mérkőzés volt, amelyen végig koncentráltak tudtunk maradni. Azt a nagyon pici pluszt hiányoltam, hogyha valakit meg tudunk verni tízzel, akkor azt ki kell használni.
Marek Kardos: – Egy új játékrendszert próbáltunk ki, az első két szettben meg is volt a lehetőségünk a győzelemre, de nem éltünk vele, túl nagy nyomást helyeztünk buta hibáink miatt a támadókra. A harmadik játszmában már egyáltalán nem tudtunk koncentrálni, és az addig jellemző megfelelő hozzáállást is elveszítettük.

 

MAFC BME – Sümeg 3:0 (16, 17, 17)
Legtöbb pont: Cvetanov 16, ill. Matyiák 8
Nagy Péter (MAFC): – A mérkőzés előtt azt beszéltük meg a csapattal, hogy a fogadásokból a támadás hatékonyságára és a blokkokra koncentrálunk, míg nyitásban sokat hibázott a Sümeg. Most ugyan az élre álltunk, de a másik mérkőzés eredménye miatt várhatóan így is csak a harmadikak leszünk a csoportban, túl nagy jelentősége azonban nincs a dolognak.

 

PTE-Pécsi EAC – Vidux-Szegedi RSE 1:3 (–23, –17, 20, –22)
Legtöbb pont: Pordán 22, ill. Csányi 21
Gyöngyösi Zoltán: – A mérkőzést meglátogatta Ruben Wolochin, a Kaposvár edzője, ami nagy megtiszteltetés számunkra. Sajnos alacsony színvonalú meccset látott, rendkívül sok saját hibával játszottak a csapatok. A mérkőzés után csak annyit kérdeztem a játékosaimtól, hogy a hét folyamán ki hány edzésen vett részt. A válaszokból mindenki megértette, hogy miért kaptunk ki. Ha ezen tudunk változtatni januártól, akkor lesznek nyert mérkőzéseink.
Nusser Elemér: – A rossz előjelek miatt tartottam ettől a meccstől, de a fiúk remek hozzáállással, keményen küzdve nyertek. Fegyelmezett játékkal sikerült fontos sikert aratnunk, hiszen így már biztosan nem utolsóként kell az ünnepi szünetet töltenünk. Nagy kő esett le a szívünkről. Mindhárom szettben legalább két-három pont előnyünk volt végig, így riválisunk futott az eredmény után. A harmadik szettben kicsit talán elhittük, hogy megvan a győzelem, volt egy kis bizonytalanság, fejben fáradni látszott a csapat, de pár cserével fel lehetett rázni a társaságot. Örülök, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosok is bizonyíthattak. Összességében el lehet mondani, hogy tudásunk nyolcvan százalékát nyújtva is simán nyerni tudtunk.

 

B-csoport:
Dunaferr – DEAC 0:3 (–22, –20, –22)
Tomanóczy Tibor:
– A mai este nem érdemeltünk győzelmet, az ellenfél támadásban felülmúlt minket.
Fodor Antal: – Jó meccsen mindkét csapat nagy akarással vetette magát a mérkőzésbe. A tét bénította is a csapatokat, ezért inkább a küzdelem dominált a meccs elején. Az első szett végjátékában stabilakká váltunk és nem hibáztunk, ellenfelünk pedig megingott. A másodikban meg is zavarodtak, s ott rendre mi domináltunk, és meg is nyertük. A harmadikat viszont rosszul kezdtük, ott sokáig a Dunaferr vezetett, de a hajrában megint utolértük őket, és a végjáték megint a miénk volt. A fiúknak volt annyi lelkierejük, hogy fordítsanak, ott bravúrral nyertünk.