Férfi NB I: Jókay hiányában is győzött a PSE, már nem nyeretlen a Szeged

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Két mérkőzést játszottak le pénteken a férfi NB I-ben, A Pénzügyőr úgy is nyert Szolnokon, hogy betegséggel küszködő vezetőedzőjüket, Jókay Zoltánt ezúttal Weczera Csaba helyettesítette. A nyeretlenek csatájában az újonc Szeged győzött a pécsiek ellen.

 

Férfi NB I:
Szolnoki RK – Pénzügyőr SE 0:3 (–16, –19, –24)
Legtöbb pont: Csendes 8, ill. Kovács Z. 11
Gulyás Ferenc: – Nagyon szimpatikus volt a csapatom hozzáállása a mérkőzéshez, és a végén mindössze két pont választottal minket attól, hogy szettet nyerjünk a rendkívül erős Pénzügyőrrel szembe. Végre eljutottunk odáig, hogy játszunk és élvezzük a meccseket, aki ott volt és látta, az tudja, hogy miről beszélek.
Weczera Csaba: – Liberó-problémáink voltak a meccsen, így a nyitásfogadásunk nem volt túl stabil, ezért volt szoros a harmadik szett. Mostantól kezdődnek majd a keményebb meccsek, de folytatjuk a megkezdett munkát és jó úton járunk.

 

Vidux-Szegedi RSE – PTE-Pécsi EAC 3:0 (16, 17, 24)
Legtöbb pont: Csányi 14, ill. Pordán 11
Nusser Elemér: – Az első szettben fegyelmezetten játszottunk, a harmadikban viszont magunknak tettük nehézzé a helyzetet. Kulcsfontosságú volt, hogy ekkor lehiggadjunk kicsit. Tudatosítottam a fiúkban, hogy biztos nyitásokkal és koncentrált játékkal nem vehetik el tőlünk a győzelmet, hiszen a Pécs kiemelt labdákkal támadott, csak figyelnünk kellett. A lényeg, hogy megvan a győzelem, amit ki is kell élvezni. Gratulálok a csapatnak!
Gyöngyösi Zoltán: – A kezdeti erős ellenfelek után az utolsó három mérkőzésen a mezőny második feléhez tartozó csapatok ellen játszottunk. A három meccsen egy szettet tudtunk nyerni, így reálisan láthatjuk, hogy egyelőre itt tartunk. Az is látszik ugyanakkor, hogy amikor a megbeszélt taktikát betartva, fegyelmezetten játszunk, akkor fel tudjuk venni a harcot ezekkel a csapatokkal. Nagyon sok új játékosunk van, a régebbiek közül is többen most kerültek be igazán a meccseken szereplők közé, össze kell még csiszolódni. Szorgalmas munkával a bajnokság második részére felnőhetünk a feladathoz.

 

HETI PROGRAM:
November 9., szombat
15:00 DSZC-Eötvös DSE – Gödöllői RC (női NB I)
16:00 Debreceni EAC – Dunaferr SE (férfi NB I)
17:00 Palota – Budaörsi DSE (női NB I)
18:00 MTK Budapest – Hungast Haladás (női Extraliga)
18:00 TFSE – MÁV Előre-Bericap (női NB I)
November 10., vasárnap
16:00 MÁV Előre-Bericap – Fino Kaposvár (férfi NB I)
16:30 Sümegi RE – MAFC-BME (férfi NB I)
17:00 Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC (férfi NB I)