A BL főtábla a tét szerda este a Vasas számára

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Szerdán 18 órakor a női Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Ludovika Arénában fogadja a Vasas Óbuda az albán Partizani Tiranát. A találkozót a DIGI Sport1 élőben közvetíti, a visszavágóra október 31-én kerül sor, a párharc győztese feljut a BL főtáblájára.

 

A találkozó előtt a piros-kékek vezetőedzője, Jakub Gluszak nyilatkozott az európai szövetség (CEV) honlapjának.

„Kemény összecsapásra számítok az albán bajnok ellen. A Partizani az előző körben megmutatta, erős, erőteljes röplabdát játszó csapata van, éppen ezért hosszú labdamenetekre és mérkőzésre kell felkészülnünk” – jelentette ki a lengyel szakember, aki hozzátette, bízik abban, hogy játékosai ezúttal a „szebbik arcukat” fogják mutatni, és jó teljesítménnyel hálálják meg szurkolóiknak a biztatást.

Az ellenfél keretében két török, egy-egy szlovák, amerikai és ruandai légiós szerepel, közülük a legnagyobb név a feladóátló Yeliz Basa: a török játékos távol-keleti bajnokságok mellett játszott a török és a cseh élvonalban is. Másik legjobbjuk, a négyes ütő Romana Hudecova tagja volt a szlovákok idei Európa-bajnoki keretének.

A Tirana az előző körben kettős győzelemmel (hazai pályán 3:1, idegenben 3:2) búcsúztatta a bosnyák Brckót, hazája bajnokságát pedig három 3:0-s sikerrel kezdte.

Érdekesség, hogy az albánok nem kapkodták el a Budapestre utazást: repülőjük csak kedden este 23 órakor landolt Ferihegyen, így az ilyenkor szokásos mérkőzésnap előtti edzést nem is vették igénybe, csak egyetlen, szerda délelőtti gyakorlással hangoltak a találkozóra.

A szerdai BL-találkozó 18 órakor kezdődik a Ludovika Arénában, a visszavágót jövő csütörtökön játsszuk az albán fővárosban. A másik ágon a cseh Olomouc és az ukrán Himik csatázik a húszcsapatos főtábláért, melynek sorsolását pénteken Szófiában tartják.

(Forrás: vasasvolleyball.hu)