NB I: Az ötödik szettben győzött a MAFC és a TFSE

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Vasárnap öt férfi és egy női NB I-es mérkőzést játszottak le. A férfiaknál Sümeg az újonc Szegedet, a Pénzügyőr a Dunaferr győzte le három szettben, megszerezte első sikerét a Szolnok, szettet vesztett Pécsen a Kazincbarcika. A forduló rangadóján csak a döntő szettben tudta kiharcolni a győzelmet a MAFC a Kecskemét ellen. A nőknél második meccsét is az ötödik játszmában nyerte a TFSE, ezúttal Gödöllőn (a mérkőzések eredményére kattintva a találkozók teljes statisztikáját megtekinthetik).

 

Férfi NB I:
PTE-Pécsi EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 1:3 (–12, –14, 23, –14)
Legtöbb pont: Pordán 13, ill. Bibók 19
Gyöngyösi Zoltán: – A VRCK nálunk jóval magasabb szinten játszó csapat, ráadásul a kezdő csapatomból hárman hiányoztak, és cserém is alig volt, így érthető módon a vendégek pihentették több kulcsjátékosukat is. Azt kértem, hogy bátran játsszunk, vállaljuk be a nyitásokat és a támadásokat, és segítsük egymást fogadásban. A reális erőviszonyokat figyelembe véve minden szettben megtettük a magunkét, bár a szép megoldások mellett volt néhány érthetetlen hibánk, némi zavarodottság, így néhány pont még bennünk maradt. A harmadik szett megnyerése bónusz, de megérdemeltük, mert küzdöttünk és jöttek a kért bátor nyitások, támadások. Jó alap ez a jövőre nézve.
Marek Kardos: – Jó mérkőzést játszottunk, amelyen a fiataloknak szavaztam bizalmat. Kíváncsi voltam, hogy az elmúlt két és fél hónap munkájából mit tudnak visszaadni egy tétmérkőzésen. Amikor ment a szekér, nem volt gond, de a harmadik játszmában egy-két hiba után meginogtak, ezt még tanulni kell.

 

Sümeg – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (10, 26, 22)
Legtöbb pont:
Kaposi 18, ill. Csányi 14
Nusser Elemér (Szeged): – Az első szettben a szemünkbe sütött a nap, de nem ez volt a gond, hanem hogy a csapatunk nem alkalmazkodott ehhez. Rengeteget reklamáltak és bosszankodtak a fiúk a napsütéses helyzet miatt, pedig szerintem ezt férfiasan el kellett volna viselniük, és alkalmazkodni a szituációhoz. Nem tetszett a hozzáállásuk, mentálisan saját magukat őrölték fel, és ez kihatott az egész meccsre. Szoktam dicsérni a fiúkat, ha van miért, de most nem érdemlik meg. Az ellenfél megoldotta a helyzetet, még ha bizonyára jobban hozzá is vannak szokva. Voltak jó szerváink, de nem használtuk ki őket. Két szettlabdánk volt, de ezekkel a lehetőségekkel sem éltünk. Ha megtesszük, egy új meccs kezdődhetett volna. Amikor kezdtünk feljönni, újabb hibákat vétettünk. Sem ezek a kulcshelyzetekben elkövetett hibák, sem az első szettben tapasztalt hozzáállás nem fér bele az NB I-ben. Mindez egy nyerhető meccsen történt, tehát erős tanulópénzt fizettek a srácok! Okosabban és higgadtabban kell játszaniuk a jövőben, ha bármilyen probléma merül fel.

 

Szolnok – MÁV Előre-Bericap 3:1 (26, 16, –13, 21)
Legtöbb pont:
Boa 18, ill. Kun 10

 

Pénzügyőr – Dunaferr 3:0 (14, 12, 30)
Legtöbb pont:
Reffatti 21, ill. Mészáros D. 16

 

MAFC-BME – Kecskeméti RC 3:2 (–23, 18, 23, –23, 11)
Legtöbb pont:
Csoma 31, ill. Krupánszki 23
Dávid Zoltán (Kecskemét): – A MAFC jobban akarta a győzelmet, teljesen megérdemelten nyertek. Végig jobban koncentráltak, a kontratámadásaikat folyamatosan pontra váltották. Nálunk sajnos nincs egy olyan ember, aki magára vállalná, hogy a kontrákat beüti. Továbbá NB I-es szinten nem fér bele, hogy nincs feladóátló poszton játékosunk.

 

Női NB I:
Gödöllői RC – TFSE 2:3 (–22, 22, 23, –18, –10)
Legtöbb pont:
Saáry 16, ill. Araujo 26
Szabados István: – A héten megsérült az egyik kezdő négyesütőnk, és kétséges volt, hogy az első számú feladónk pályára léphet-e. Ehhez képest nagyon jól szerepelt a csapat, és örülök, hogy az első hazai meccsünkön ezt láthatták a szurkolók is. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a végén ne egy meccsen dőljön el a sorsunk. Úgy érzem, hogy erre a teljesítményre Laci bácsi is büszke lenne.
Leonidasz Giantanakisz: – Nem volt könnyű mérkőzés, mert az ellenfél nagyon jól játszott, mi pedig nehezen vettük fel a ritmust. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a játékosaim minden alkalommal meglepnek. Lépésről lépésre haladunk előre a munkában.