Női Extraliga: Izzasztó, de végül győztes csarnokavatás Újpesten

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Szombaton két női Extraliga és három NB I-es mérkőzést játszottak le. Az UTE kétszer is hátrányba került, de végül győzni tudott a Szilágyi úti csarnokavatóján a Jászberény ellen, míg a Nyíregyháza magabiztosan győzte le az MTK-t. Az NB I-ben a Diósgyőr Rákospalotán, a Budaörs pedig Debrecenben nyert három játszmában, Székesfehérváron viszont csak az ötödik szett döntött a MÁV Előre és a Balatonfüred csatájában (a mérkőzések eredményére kattintva a találkozó teljes statisztikáját megtekinthetik).

 

Női Extraliga:
UTE – Jászberény 3:2 (–20, 19, –10, 21, 12)
Legtöbb pont: Kojdova 19, ill. Szilcsenkova és Bulajics 14-14
Telt ház és remek hangulat fogadta a csapatokat az UTE csarnokavatóján, azonban a vendégek ünneprontó módon nem csak az első pontokat szerezték, hanem megnyerték az első játszmát is. Ekkor a lilák bizony elég szétszórtan játszottak, s hiába nyerték meg a második felvonást, a harmadikban mindössze tíz pontot értek el. Küszöbön állt a meglepetés, pláne, hogy a jászberényiek hétpontos hátrányból is egyenlítettek, de a végjáték ezúttal a fővárosiaké volt, akik a döntő szettben is talpra tudtak állni, pedig a térfélcserénél még kétpontos berényi előnyt mutatott az eredményjelző. Így azonban szépre sikeredett a csarnokavató az UTE-nak, még ha a vendégek el is halásztak egy pontot.
Kántor Sándor: – Ha nincs fogadás, akkor nincs játék sem, ez a röplabda alaptörvénye. Nagyon hullámzóan játszottunk, de a végén nagyot küzdöttek a lányok, így széppé tudtuk tenni a csarnokavatót.
Makai Péter: – Azt mondtam a lányoknak a meccs előtt, hogy a Vasas elleni pontnak akkor van értéke, ha innen is ponttal, vagy pontokkal tudunk távozni. Örülök a pontszerzésnek, de az egyik szemem sír, mert ezt a meccset meg lehetett volna nyerni, de sajnos a negyedik játszmában húsz pontnál megállt a tudományunk, mint ahogyan az ötödikben a térfélcserénél. Meg kell tanulnunk nyerni és azt, hogy ezen a szinten ilyen hibákat nem lehet büntetlenül elkövetni.

 

Fatum-Nyíregyháza – MTK Budapest 3:0 (13, 17, 13)
Legtöbb pont: Limareva 13, ill. Takács D. 10
A kék-fehérek kezdték ponttal a találkozót, de aztán fokozatosan érvényesülni kezdett a két együttes játékereje közötti különbség. Az MTK próbálta tartani a lépést ám Lászlop Alexandra és Varga Eliza szorgalmasan gyártották a pontokat és fokozatosan nőtt a hazai előny, majd Victoria Lopez Pilar Marie remek pörgetéssel értékesítette az első játszmalabdát. A második szett derekáig jó tartották magukat Takács Dorotiék, ám aztán lassacskán elfogyott a tudomány és a végjátékot biztosan hozták a hazaiak. A záróetapra is maradt a forgatókönyv, a játékrész elején állták a sarat, aztán beindultak Olena Limareváék. Tóth Gábor időnként alaposan felspanolta magát játékosainak hibáin, időkérésnél ennek igencsak hangot is adott. Ám változtatni nem tudott csapat játékán, nem javult a nyitásfogadás. A hajrában cserélt Hollósy László és pályára léphetett Ralica Vaszileva és Barbora Koseková is. Sok időt nem kaptak, mert a vendégek rossz nyitása a találkozó végét jelentette.
Hollósy László: – Két játékelemmel voltam igazán elégedett, a nyitással és a védekezéssel. Mindig öröm az, ha ki tudjuk szolgálni a nyíregyházi közönséget. Lesznek ettől nehezebb mérkőzések, akkor is így szurkoljanak, támogassanak bennünket.
Tóth Gábor: – Továbbra is szoknunk kell az Extraliga légkörét. Az élsportban nincsenek csodák, rutintalan és fiatal csapatomnak még fel kell vennie a ritmust, ám az első meccshez képest kicsit javult a játékunk.
(szon.hu)

 

Női NB I:
Palota – Diósgyőri VTK-Fux 0:3 (–23, –10, –14)
Legtöbb pont: Király D. 9, ill. Topor 10
Toma Sándor (DVTK): – A találkozó elején kicsit idegesek voltunk, aztán ahogy feloldódtunk, egyre inkább kezünkbe vettük az irányítást. A második és a harmadik szettben mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni a lelkesen játszó házigazda ellen.

 

MÁV Előre-Bericap – Szent Benedek-Balatonfüred 3:2 (22, 20, –16, –18, 12)
Legtöbb pont: Sziládi 18, ill. M. Szkorics 19
Fésüs Irén: – Ma nem volt vezéregyéniség a pályán, 2:0-nál azt hittük, hogy megnyertük a mérkőzést. Az ötödik szettben az egri várkút mélyéből álltunk fel, emiatt viszont nagyon örülök.
Andrea Milodanovics: – Elsősorban gratulálok a fehérváriaknak, mivel hatalmas harcot vívtak a pályán és nagyon akarták a meccset. Mi meg sajnos csak a harmadik szettben jöttünk vissza a mérkőzésbe, aminek megfizettük az árát.
(fehervarvolley.hu)

 

DSZC-Eötvös DSE – Budaörs 0:3 (–20, –23, –17)
Legtöbb pont:
Szilágyi 9, ill. Szabó L. 11
Szombathy András: –
Minden játékosunk élete első NBI-es mérkőzését játszotta. Örülök, hogy szoros volt a mérkőzés. Kis szerencsével szettet nyerhettünk volna.
Fekete Krisztina:Ennyi hibával játszani nem szabad, a szettek eredményein sajnos látszik is, hogy sok pontot ajándekoztunk ellenfelünknek. Nyitásban és nyitásfogadásban is sokat kell még fejlődnünk, de dolgozunk tovább.

 

A VASÁRNAPI PROGRAM
15:00 Pécsi TE-PEAC – Vegyész RC Kazincbarcika (férfi NB I)
16:30 Sümeg – Vidux-Szegedi RSE (férfi NB I)
16:30 Szolnok – MÁV Előre-Bericap (férfi NB I)
17:00 Pénzügyőr – Dunaferr (férfi NB I)
18:00 Gödöllői RC – TFSE (női NB I)
19:00 MAFC-BME – Kecskeméti RC (férfi NB I)