Remekeltek strandröplabdázóink a középiskolai vb első napján

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Megkezdődött Szicíliában a középiskolai strandröplabda világbajnokság, amelyen mind a hat korosztályban voltak magyar versenyzők. Ráadásul a mieink remekül kezdtek, hiszen tíz mérkőzésből hetet is megnyertek: a lányok eddig százszázalékos teljesítményt nyújtottak.

 

2001-2002-es korosztály:

A lányoknál 11 páros között ott volt Horváth Flóra és Vasvári Eszter (utóbbi a héten a DIGI Sport „A nap hőse” díjáért is versenyben van), akik Chilével, Horvátországgal és Kínával kerültek egy csoportba. Az SRSE versenyzői 2:0-ra nyertek a dél-amerikaiak és az ázsiaiak ellen, s a vasárnap 13 órakor kezdődő horvátok elleni mérkőzés eredményétől függetlenül már továbbjutottak a legjobb nyolc közé, s délután már az elődöntőbe jutásért játszanak.

A fiúknál Petik Csanád és Péli Rudolf is tagja a 12 tagú mezőnynek, s a mieink Chilével, Indiával és Lettországgal szerepelnek egy négyesben. Az SRSE párosa szoros mérkőzésen, de sajnos kikapott a dél-amerikaiaktól, így vasárnap 10:40-kor az indiaiak, 17 órakor pedig a lettek ellen kell javítaniuk a fiúknak.

2003-2004-es korosztály:

Itt a lányoknál 11 páros indult, ahol Sorompó Kinga (Gödöllői RC) és Vasvári Zsófi (SRSE) a csonka csoportba került Argentína és Brazília társaságába. Az elsőre cseppet sem könnyűnek tűnő csoport láttán sem estek kétségbe a lányok, hanem első meccsükön magabiztosan nyertek az argentin lányok ellen. Mivel pedig a brazilok is legyőzték őket, így a mieink a vasárnap délelőtt 10:40-kor kezdődő brazilok elleni meccstől függetlenül már továbbjutottak a negyeddöntőbe.

A fiúknál ugyancsak 11 páros nevezett, s a kecskeméti Bogdán Bence és Kiss Bendegúz csoportjában a németek, a hollandok és Francia-Polinézia szerepel még. A fiúk az utóbbi kettővel játszottak már, s mindkettőt legyőzték 2:0-ra, ezzel elvileg ugyancsak továbbjutottak. Vasárnap 9:40-kor a németekkel játszanak a csoportgyőzelemért. Délután aztán mindkét párosunkra a negyeddöntő vár.

 

2005-2006-es korosztály:

A legkisebbeknél volt a legkedvesebb nevező: a lányoknál összesen hat páros, így ott az alapszakaszban mindenki játszik mindenkivel. Ebben a korosztályban három gödöllői lány (erre itt lehetőség van) képviseli színeinket, akik közül Kristóf Dóra és Szabó Anna játszotta az első meccset a hollandok ellen, s a mieink két játszmában magabiztosan nyertek. A lányok Brazília ellen léptek pályára a második meccsükön, s ekkor Bútor Anna és Szabó Anna lépett homokra, akik ugyan elvesztették az első játszmát, de aztán sikerült fordítaniuk, így gyakorlatilag már továbbjutottak az elődöntőbe. A lányok vasárnap 14:30-kor Németországgal, 16:10-kor pedig Kínával meccselnek, majd a hétfői pihenőnapot követően kedden 10:40-kor India ellen fejezik be a csoportkört.

A fiúknál hét páros indult, s a dunaújvárosi Béres Mátyás és Peredi Zoltán sajnos Kínától és Németországtól is vereséget szenvedett. Vasárnap pedig elég zsúfolt nap vár a srácokra, mert előbb 9:50-kor Indiával, 13:10-kor Lettországgal, 15:20-kor pedig Brazíliával mérik össze erejüket, majd kedden 11:30-kor Hollandia ellen fejezik be az alapszakaszt, amelynek (a lányokhoz hasonlóan) az első négy helyezettje játssza majd az elődöntőt.