A Vasas készen áll – Liliom Rita szakértőként debütál a BL-meccsen

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Vasárnap megérkezett Montenegróba a magyar bajnok Vasas Óbuda csapata, amely a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében a Luka Bar csapatával méri össze erejét kedden 18 órától.

 

A túra elég kalandosan indult, ugyanis a schwechati reptérre tartva néhány kilométerrel a cél előtt durrdefektet kapott a csapat busza. A kerékcsere után azonban tudta folytatni útját a küldöttség, amely délután meg is érkezett Barba.

A 10 órás utazás után még egy kondiedzés szerepelt a programban, de aztán a pihenésé volt a főszerep, hétfőn pedig két edzést is tartott Jakub Gluszak, aki a párharc esélyeivel kapcsolatban elmondta, hogy nem becsülik le a montenegrói csapatot, de képesnek érzi a Vasast akár az idegenbeli győzelemre megszerzésére is.
„Jól sikerült a felkészülésünk, a lányok sikerre éhesek. Szeretnénk már kedden olyan eredményt elérni, ami után a visszavágón nem kell izgulnunk.”

A körülményekre egyébként nem lehet panaszuk: a helyiek mindent megtesznek azért, hogy az ott tartózkodásuk tökéletes legyen. A hotel és az étkezések megfelelőek, az edzéslehetőség is biztosított. A játékosok hangulata is kiváló, amihez sokat hozzátesz a remek idő: a tengerparti Barban jelenleg 23 fok és szikrázó napsütés van, így a lányok közül többen is nagyot sétáltak a hangulatos településen.

A 18 órakor kezdődő találkozót a DIGI Sport1 élőben közvetíti (ők adják majd a Vasas összes BL-meccsét), s a csatorna tájékoztatása szerint a mai közvetítésen új szakértő debütál majd női válogatottunk visszavonuló csapatkapitánya, Bokorné Liliom Rita személyében. A továbbiakban Oláh János mellett ő is erősíti a DIGI Sport szakmai stábját.