Férfi NB I: az ifjúsági válogatott legyőzte a Szolnokot

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Utánpótlás-válogatottjaink három mérkőzést játszottak le a hétvégén. A Bodonyi Ákos irányította ifjúsági válogatott előbb kikapott a Dunaferrtől, utána azonban kétszettes hátrányból fordítva 3:2-re legyőzte a Szolnokot. Tomanóczy Tibor vezetésével a juniorok kikaptak a Kaposvártól, vasárnap pedig még a MAFC-cal is játszani fognak. Az előző bajnokságban ezüstérmes Pénzügyőr Debrecenben győzött 3:0-ra.

 

Férfi NB I:
Ifjúsági válogatott – Dunaferr 0:3 (–21, –25, –19)
Tomanóczy Tibor (Dunaferr): – Hoztuk a kötelező győzelmet, de nagyon harmatos volt a játékunk. Bízom benne, hogy a jövő hétre azért összekapjuk magunkat.

Junior-válogatott – Fino Kaposvár 0:3 (–13, –13, –13)
Tomanóczy Tibor: – Nagyon-nagyon sokat kell még dolgoznunk…
Ruben Wolochin: – A megfelelő hozzáállással játszottunk a mai mérkőzésen, ami nagyon fontos volt így a szezon kezdetén. Az elejétől fogva irányítottuk a játékot, és nem adtunk könnyű pontokat az ellenfélnek. Mostantól a jövő hétvégi rangadóra készülünk.

Ifjúsági válogatott – Szolnok 3:2 (–23, –19, 21, 20, 12)
Bodonyi Ákos: – Megtettük a felkészülés első lépéseit a januári Eb-selejtezőkhöz. A Dunaferr ellen rendkívül jó mérkőzést vívtunk, sajnálom, hogy a végjátékokban rendre becsúszott egy-egy hiba és így nem sikerült szettet nyerni. Másnap a Szolnok ellen már sikerült kijavítani a hibákat és meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Ha így tudjuk tovább folytatni a felkészülést, akkor reális esély lehet az Európa-bajnokságra való kijutás is.

Debreceni EAC – LV Sport-Pénzügyőr 0:3 (–14, –12, –18)
Fodor Antal: – Papírforma eredmény született, sajnos Bagics Balázs sérülés miatt nem állhatott a rendelkezésemre. Megpróbáltuk, megnehezíteni a vendégcsapat dolgát, a keret erejéhez mérten megfelelő az eredmény. Gratulálok a Pénzügyőrnek, megérdemelten győztek.
Jókay Zoltán: – Két játszmáig tartott a koncentrációnk, aztán kiengedtük. De így is megvalósítottuk, amiért elutaztunk.