A Játékvezetői Bizottság 2019. szeptember 30-i, hétfői alakuló ülése

Archív, Szövetség 2022 előttről

Saját ügyrendjének megalkotása volt napirenden a Játékvezetői Bizottság (JB) 2019. szeptember 30-i, hétfői alakuló ülésén.

A késő estébe nyúló megbeszélésen a Játékvezetői Testület (JT) helyébe lépett JB  Herpai László elnök vezetésével áttekintette  a Bizottság működésével kapcsolatos általános kérdéseket. Az MRSZ Elnökségének döntése alapján a JB tagja Adler László, Dr. Árpás Krisztina, Hóbor Béla, Rádi Gyula, Soltész Róbert. A Titkár személyével kapcsolatos nyilvános pályázat lezárult, a döntés hamarosan megszületik.

A testületből MRSZ bizottsággá történt átalakulás indokaként az MRSZ szervezeti működésének egységesítését hangsúlyozta Ludvig Zsolt főtitkár.

A megbeszélésen a bizottsági működés alapdokumentuma kapcsán számos kérdés tisztázódott. Legnagyobb aktivitás a JB-n belüli, a tagok és a  Titkár  közötti feladatmegosztás körül volt, hiszen az MRSZ Elnökség döntése alapján a Titkár készíti  a teremröplabda játékvezető küldést a BackOffice rendszerben végezve a munkát, ami alapvető  változás a korábbiakhoz képest.

Feladatát természetesen a JB aktív kontrollja mellett látja majd el. Az Ügyrend szerint  lesz teremröplabda képzési felelős, strand-, illetve ülőröplabda referens, de felelőse lesz a játékvezetők ellenőrzésének is a JB tagok közt. A felelősök kijelölése a közeljövő feladata. A lezajlott részletes egyeztetés nyomán a JB által előkészítendő  végleges dokumentum az októberi MRSZ elnökségi ülésen kerül napirendre és remélhetőleg elfogadásra.

Nagy József