Hazai sikerek az itthoni felkészülési tornákon

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Futószalagon játszák a női Extraliga rajtjára készülő csapatok a felkészülési mérkőzéseket. A múlt hétvégén Kaposváron és Békéscsabán rendeztek hármas tornákat két-két extraligás és egy-egy román csapat részvételével.

 

A házigazda 1. MCM-Diamant Kaposvár nyerte a Nutri8 nemzetközi felkészülési női röplabdatornát, miután mindkét ellenfelét legyőzte. A második a CS Dinamo Bukarest, a harmadik pedig a bajnoki címvédő Vasas-Óbuda lett.

A bajnoki címvédő Vasas-Óbuda már pénteken este letudta a Kaposvár elleni fellépését, amelyen a hazaiak nyertek 3:0-ra, a CS Dinamo Bukarest elleni találkozójuk ellenben szombatra maradt, amelyet nagy csatában, két és fél órás küzdelem után végül 3:2-re nyertek a románok.

A mindent eldöntőtalálkozón aztán a kaposváriak győztek 3:1-re, így a házigazdák veretlenül nyerték a tornát; a második helyen a külföldi légiósok egész sorát felvonultató román csapat végzett, míg a bajnoki címvédő Vasas-Óbuda csapatának be kellett érnie a harmadik hellyel.

Nutri8 Kupa (Kaposvár), eredmények:
1. MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda 3:1 (-18, 18, 23, 11)
CS Dinamo Bukarest–Vasas-Óbuda 3:2 (25, –22, –32, 23, 11)
1. MCM-Diamant Kaposvár–CS Dinamo Bukarest 3:1 (21, –15, 16, 21)

A bajnoki bronzérmes és Magyar Kupa-döntős békéscsabaiak is otthon tartották a Boraqua Kupát. A házigazdák pénteken nagy csatában, a döntő szettben múlták felül a román Targovistét, amely másnap viszont 3:0-ra legyőzte a Jászberényt. Vasárnap ugyanez a csabaiaknak is sikerült, az más kérdés, hogy a második és a harmadik játszma igencsak szoros eredményt hozott. Ez persze semmit nem von le a tavalyi CEV Kupa elődöntős, idén Challenge Kupa indulásra készülő BRSE tornagyőzelméből.

Boraqua Kupa (Békéscsaba), eredmények:
Békéscsabai Röplabda SE–CSM Targoviste 3:2 (–24, 16, –26, 20, 12)
Jászberény VT–CSM Targoviste 0:3 (–17, –22, –17)
Békéscsabai Röplabda SE–Jászberény VT 3:0 (13, 23, 25)

 

A hétvégén Szlovéniába utazott a Fatum-Nyíregyháza együttese a Kamnik Kupára. A lányok a Calcit Kamnik és a Mladost Zagrab csapata ellen léptek pályára. Szombaton a hazaiakkal kezdték a tornát a nyíregyháziak, melyen 3:2-re a Calcit Kamnik győzött. Vasárnap a horvátok ellen folytatódott a „küzdelem”. Hollósy László gárdája szép játékkal 3:1-re maga mögé utasította a Mladost Zagrabot. A kétnapos tornáról a Fatum-Nyíregyháza csapata ezüstéremmel térhetett haza.

-Habár nem tudtunk teljes kerettel részt venni a tornán, ennek ellenére kifejezetten hasznos mérkőzéseket vívtunk. Helyenként erőteljes és agresszív röplabdát tudtunk bemutatni, bár az is igaz, hogy bizonyos periódusokban a megengedettnél több hibával játszottunk. A bajnokság kezdetéig ezen mindenképp dolgoznunk kell. Jó az irány, de még napról napra, hétről hétre fejlődnünk kell, és ehhez rengeteg kitartásra, erőre és munkára van szükségünk. A lányok hozzáállása példaértékű és ez az alapja mindennek. – mondta a nyírségiek vezetőedzője, Hollósy László.

Kamnik Kupa (Szlovénia), eredmények:
Calcit Kamnik – Fatum-Nyíregyháza 3:2
Fatum-Nyíregyháza – Mladost-Zagrab 3:1

 

Az UTE is Szlovéniában vendégeskedett a hétvégén és a lila-fehérek mindhárom mérkőzésüket megnyerték, ezzel pedig az első helyen végeztek a Gen-I Kupán.