MAFC- és Fino-siker a felkészülési tornákon

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Javában zajlik a férficsapatok bajnoki felkészülése, hiszen ezen a héten már bajnoki mérkőzésre is sor kerül. A klubok sorra rendezik a felkészülési tornákat, a múlt hétvégén Székesfehérváron és Kaposváron voltak nemzetközi versenyek.

 

Fővárosi sikerrel ért véget Székesfehérváron a XIX. Horváth Károly Emléktorna. A tizenkilencedik alkalommal megtartott verseny idén kétnapos volt. Szombaton a Jáky iskolában és az MKOSZ-csarnokban, vasárnap csak utóbbi helyszínen zajlottak a csatározások.

A tornán a Sümeg, a Dunaferr, a MAFC és a MÁV vett részt magyar színekben, Szlovákiát pedig egy-egy pozsonyi és nyitrai csapat képviselte. A vendéglátó Fehérvár 2:1-re verte a sümegieket kezdésként, majd ugyanilyen arányban bizonyult jobbnak a nyitraiaknál is. A másik csoportban a MAFC diadalmaskodott a Pozsony és a Dunaferr előtt.

A keresztjátékban azonban a dunaújvárosiak előbb a Sümeget, aztán a hazaiakat is legyőzték, így ők jutottak a fináléba valamennyi mérkőzését megnyerő MAFC-BME ellen, a fővárosiak azonban a döntőben sem hibáztak, míg a bronz a pozsonyiaké lett, akik a döntő játszmát óriási csatában nyerték meg 30:28-ra.

Csoportmérkőzések:
MÁV Előre SC–Sümegi RE 2:1
MÁV Előre SC–Nyitra 2:1
Sümegi RE–Nyitra 2:1
MAFC-BME–Dunaferr SE 3:0
MAFC-BME–Pozsony 2:1
Dunaferr SE–Pozsony 2:1
Negyeddöntő:
Pozsony–Nyitra 2:1
Dunaferr SE–Sümegi RE 2:1
Elődöntő:
MAFC-BME–Pozsony 2:0
MÁV Előre SC–Dunaferr SE 1:2
5. helyért:
Sümegi RE–Nyitra 0:3
3. helyért:
Pozsony–MÁV Előre SC 2:1
1. helyért:
MAFC-BME–Dunaferr SE 2:1

A torna végeredménye:
1. MAFC-BME
2. Dunaferr SE 2:1
3. Pozsony (szlovák)
4. MÁV Előre SC 2:1
5. Nyitra (szlovák)
6. Sümegi RE

Hazai győzelemmel ért véget a kaposvári nemzetközi röplabdatorna. A Fino Kupán a nagy rivális Kecskemét mellett két szlovén együttes vett részt. Ruben Wolochin tanítványai az első napon 2:1-es vereséget szenvedtek a Kecskeméttől, de a Sobota és a Novo Mesto együttesei ellen javítottak. A torna legjobb kaposvári játékosa Horváth Kristóf lett, a Kecskemétből pedig Deák Márk kapott különdíjat.

„A torna megmutatta számunkra, hogy hol tartunk a felkészülésben. Szerencsére két külföldi csapattal is tudtunk játszani, akik úgy gondolom jó színvonalat képviselnek. Örülök, hogy sikerült megnyerni a tornát, annak ellenére, hogy pénteken nem igazan találtuk magunkat, de szombaton úgy gondolom, hogy sikerült kihoznunk magunkból azt, amit tudunk – értékelte a szereplést a Fino válogatott feladója, Keen Cameron.

Az első napon a hazaiakat legyőző kecskemétiek végül a harmadik helyen zártak. A csapat vezetőedzője, Dávid Zoltán így látta szereplésüket:
„Számomra az volt a fontos ezen a tornán is, mint az előző többin, hogy megtaláljuk a csapatom igazi arcát. Pénteki játékunkkal meg voltam elégedve és nem csak azért, mert nyertünk a Kaposvár ellen, hanem azért, mert úgy álltunk hozza a meccshez, mint a sportolók és mint akik nyerni akarnak. Nekem csak ennyi kikötésem volt a tornán: lássam azt, hogy akarnak és küzdenek! A többit lehet tanítani, de ezt nem, szóval elégedett vagyok a hozzáállásukkal.

Fino Kupa, eredmények:
Fino Kaposvár–Kecskeméti RC 1:2
OK Murska Sobota–KRKA Novo Mesto 3:0
KRKA Novo Mesto–Kecskeméti RC 2:1
Kecskeméti RC–OK Murska Sobota 1:2
Fino Kaposvár–OK Murska Sobota 2:1
Fino Kaposvár–KRKA Novo Mesto 3:0

A torna végeredménye:
1. Fino Kaposvár
2. OK Murska Sobota (szlovén)
3. Kecskeméti RC
4. KRKA Novo Mesto (szlovén)