Élvonalbeli röplabdázó is a Nemzet Szépe 10-es döntőjében

Archív, Teremröplabda 2022 előttről

Idén negyedik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Nemzet Szépe versenyt. Több száz jelentkező közül választották ki a 10-es döntőbe jutó lányokat, akik között Szerényi Gréta személyében egy élvonalbeli röplabdázót is találhatunk.

 

A magyar alapítású nemzetközi szépségverseny egyedülálló módon az adott nemzet értékeit társítja a külső és belső szépséghez. A cél egy olyan királynő megkoronázása, aki példaként szolgál a fiatal generáció, a társadalom és az egész nemzet számára.

A verseny előválogatóján több száz jelentkező mutatkozott be a szakmai zsűri előtt, melyben helyett kapott mások mellett Orosz Barbara televíziós műsorvezető, Gergely Róbert színész, Dr. Rozsos Tamás plasztika sebész, Kollatos Fotis koreográfus és Stankovics Beáta, a Nemzet Szépe 2018-as közönségdíjasa. Ők választották ki a tíz legszebb lányt, akik bekerültek az online döntőbe, a győztes pedig ott lehet a Miss Nation világversenyen, amelyet 2019 novemberében rendeznek meg Abu Dhabi-ban.

A legszebbek közé bekerült Szerényi Gréta személyében egy élvonalbeli röplabdázó is, aki nemrégiben igazolt az MTK-tól a Jászberény Extraligás csapatához. A 20 éves, nyíregyházi nevelésű center két éve költözött tanulmányai miatt a fővárosba, ahol az UTE-nál kötött ki, majd tavaly nyáron tette át „székhelyét” az MTK-ba, és 2018 nyarán indult a strandröplabda országos bajnokság több fordulóján is.