Átadták a Corvinus székesfehérvári campusának új épületét

Archív, Szövetség 2022 előttről

Az MRSZ is képviseltette magát duális partnerként
Közel másfél milliárd forintból újult meg a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának „B” épülete, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át szeptember 4-én,szerdán. Egykoron laktanyaként létesített épület küllemében őrzi a hős fehérvári katonák emlékét. Belső kialakítása azonban már a XXI. századi elvárásoknak megfelelő. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármester, dr. Lánczi András rektor és dr. Pavlik Lívia kancellár vágta át a campus avató szalagát.

A felsőoktatás, a kutatás akkor működik jól, ha beleilleszkedik a helyben lévő gazdasági környezetbe – mondta az új épület avatásán Palkovics László. „Székesfehérváron a duális képzésből olyan hallgatók kerülnek ki, akik értik a vállalatok és intézmények életét.
A Budai úti épület átalakításával és felújításával 160 fős nagyelőadó, két 80 fős előadó, illetve több kisebb oktatóterem, számítástechnikai labor, könyvtár, többfunkciós kutatólabor és konferenciaterem várja a diákokat, valamint az oktatókat.
Cser-Palkovics András szerint a mostani fejlesztés nem egy a városban megvalósulók közül, hanem kiemelt szerepe van. Köszönetet mondott a kormánynak, a szakminisztériumnak, az egyetem vezetőségének, a duális képzésekben közreműködő vállalatoknak és sportszervezeteknek, a középiskolák vezetőinek, a beruházás kivitelezőinek és mindenekelőtt a fiataloknak.