Több százan látogattak el az Eb nyitófesztiváljára

Archív, Egyéb 2022 előttről

A szombati Trophy Trour után vasárnap az Eb-nyitófesztiválját rendezték meg a Papp László Budapest Sportarénánál.

 

Az esemény délben egy amatőr tornával indult a szabadtéren felállított, úgynevezett Urban Volley pályán, de egy sátorban ki lehetett próbálni a röplabda E-sport változatát is. A történések három óra körül pörögtek fel, amikor pályára lépett a szenior-válogatott is, de a legnagyobb érdeklődést persze a női válogatott tagjainak megjelenése keltette. A nagyjából száz szurkoló több mint egy órán keresztül fotózkodott a legjobbakkal és gyűjthettek tőlük aláírást, akár a róluk készült autogram kártyákra.

A vállalkozó kedvű szurkolók vödrökbe való labdadobásban is versenyezhettek Liliom Ritáékkal, végül Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára is megérkezett az Európa-bajnoki címért járó kupával, amelyet szombaton a Trophy Tour keretében Budapest legnevezetesebb látványosságaihoz is elvitték. A rendezvény végén ezzel együtt készült egy közös csoportkép.

A pálya, az E-sport sátor, illetve az Eb-logóval ellátott ajándéktárgyakat – pólót, napszemüveget, kulacsot, baseball sapkát, jelvényt, kulcstartót, tollat, vászontáskát stb. – árusító stand az Európa-bajnokság teljes időtartama alatt a szurkolók és az érdeklődők rendelkezésére áll.