Nagy siker volt Budapesten a Trophy Tour

Archív, Egyéb 2022 előttről

Augusztus 23-án kezdődik az eddigi legnagyobb hazai röplabdás esemény, a magyar társrendezésű női Európa-bajnokság, amelynek népszerűsítéséért Budapest legforgalmasabb pontjain mutatták be szombaton a kontinenstorna győztesének járó trófeát.

 

Az úgynevezett Trophy Tour a Duna budai oldaláról, a Várkert Bazárból indult, majd a kupát szállító konvoj – amelyet Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabdaszövetség főtitkára vezetett és az MRSZ kabalafigurái, a Röppipik is végig kísértek – az Erzsébet hídon át a pesti oldalra érve a Parlamentnél, az Erzsébet téri Óriáskeréknél, a Hősök terén, valamint a Vajdahunyad várnál is megállt a nap folyamán.

A helyszíneken magyarok és külföldi turisták egyaránt nagyon sokan megálltak fotózkodni az Európa-bajnokság trófeájával, s különböző Eb-t népszerűsítő ajándékokat – pólókat, baseballsapkákat, karkötőket, kulcstartókat, napszemüveget jelvényeket és matricákat – is kaptak.

A 10 ezer eurót (több mint hárommillió forintot) érő kupát az egyik helyszínen, a Hősök terén megpróbálták elrabolni – de természetesen csak egy viccről volt szó, amely jelenetet egy társaság videóra vett.

A túra végül az Európa-bajnoki mérkőzések helyszínén, a Papp László Sportarénánál zárult. Aki esetleg lemaradt volna róla, és szívesen fotózkodott volna a serleggel, az vasárnap még megteheti ezt az utóbbi helyszínen, ugyanis délután a sportcsarnoknál kerül majd sor az Eb Nyitó Fesztiváljára.

Itt az érdeklődők és a szurkolók nem csak a trófeával, hanem a magyar válogatott játékosaival is találkozhatnak nagyjából 15 órától és akár a lányokkal is készíthetnek közös fényképeket.

Emellett a helyszínen felállított, úgynevezett Urban Volley pályán a sportágat, illetve számos más játékot is kipróbálhatnak és természetesen itt is lesznek ajándékok azok számára, akik kilátogatnak a rendezvényre, amely egy röplabdát formáló flashmobbal zárul.

A válogatott az Európa-bajnokság pénteki rajtjáig még egy felkészülési mérkőzést játszik: hétfőn 19 órakor, a Ludovika Arénában a mieink szövetségi kapitányának, Jan De Brandtnak a honfitársaival, az ugyancsak az Eb-re készülő Belgiummal mérik össze erejüket, amelyet ingyen tekinthetnek meg a kilátogatók.