Kilencedik helyen zárták legjobbjaink a budapesti World Tourt

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A Lupa-tónál zajló nemzetközi strandröplabdaversenyen a nőknél a Vasári Zsófia, Vecsey Fanni duó, a férfiaknál a Hajós Artúr, Benkő Balázs páros is egy-egy japán egységgel szemben vesztette el a nyolcaddöntőt. A magyar érdekeltség nélküli finálékat vasárnap rendezik a tízezer euró összdíjazású tornán.

 

A délelőtti programban a férfiaknál három kettősünk volt még versenyben: a pénteki három vereséggel szemben ezúttal két vereséggel és egy győzelemmel zártak. Utóbbi Hajós Artúr és Benkő Balázs számára továbbjutást ért – lengyel ellenfelük sérülés miatt nem állt ki a találkozóra –, míg Oláh Botond és Stréli Bence, valamint Rozgonyi Bálint és Soós Izsák a második meccsét is elbukta. Előbbi páros szombaton lett, utóbbi pedig norvég kettőstől kapott ki, így nyert szett nélkül, két vereséggel zárták a csoportkört.

A nőknél csak Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni lépett tovább a pénteki csoportkörből, ők délután a negyeddöntőbe jutásért rendezett mérkőzésen két szettben maradtak alul egy japán duóval szemben, csakúgy mint Hajós és Benkő, így mindkét párosunk a 9. helyen végzett.

A lányok azonban két vasat is tartottak a tűzben, másik három magyar kettőssel egyetemben ugyanis indultak az ugyancsak a Lupa-tónál megrendezett U18-as MEVZA-tornán. Az SRSE és a Gödöllői RC korosztályos bajnok és Európa-bajnoki nyolcadik helyezett párosa esélyeshez méltóan három győzelemmel nyerte csoportját (miközben a felnőtteknél is játszottak egy meccset), és csoportgyőztes lett Gyűrűs Boróka (SRSE) és Réthelyi Orsolya (Kispest SE) is. Az U16-os bajnok Gubik Hanna és Puskás Sára (Beach Sport), valamint Kovács Kata és Kun Stefánia (SRSE) második helyen zárta a csoportküzdelmeket, így rájuk reggel egy plusz találkozó vár még a nyolc közé kerülésért, míg a másik két magyar kettős automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a küzdelmeket.

A részletek itt:
LUPA-MEVZA