Hét magyar páros lesz főtáblás a budapesti World Touron

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Sem a Győri Panni, Kovács Eszter, sem a Czene Adrienn, Dénesi Brigitta páros nem jutott főtáblára a Lupa-tónál zajló egycsillagos World Tour strandröplabdaversenyen.

 

Nem érdemes elkiabálni az ilyesmit, de ahogyan a Lupa-tónál körülnéz az ember, óhatatlanul az jut eszébe: a magyar rendezés megint esélyes lesz az európai szövetség, a CEV különdíjára, amelyet tavaly a siófoki egycsillagos World Tour-rendezvény érdemelt ki.

Az idén a magyar szervezők a Budapesthez közeli helyszínre vitték a viadalt, s nem mintha Siófokkal bármilyen probléma lett volna, de a Lupa-tónál talán még jobb dolguk van a versenyzőknek, edzőknek, egyszóval mindenkinek, aki szerepel a strandröplabdaversenyen.

A kedvelt strandon egyébként nagy a „forgalom”, hiszen vasárnap fejeződött be az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, ennek a helyét „vette át” a World Tour-viadal. Csak magyar szempontból sikerült kicsit keserűbbre a nap, hiszen egyik hazai női páros sem jutott fel a 16 egységet felvonultató főtáblára. Győri Panni és a strandon az idén először szereplő Kovács Eszter, illetve a Czene Adrienn, Dénesi Brigitta páros lépett homokra. A selejtező első körében a két gödöllői páros éppen egymással akadt össze, s egy nagyon izgalmas meccsen, négy meccslabdát hárítva 2:1-es sikerrel Győriék léptek tovább, ám a Gerda Grudzinskaite és Karole Virbickaite litván egység 2:0-s sikerrel elütötte őket a főtáblától.

Péntektől azonban ismét lesz kiért szorítaniuk a magyaroknak, hiszen a férfiaknál három – Hajós Artúr és Benkő Balázs, Oláh Botond és Stréli Bence, illetve Rozgonyi Bálint és Soós Izsák –, a nőknél pedig négy – Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, Háfra Dominika és Szabó Dorottya, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti, illetve Vasvári Zsófia és Vecsey Fanni – egység is szerepel az eseményen.

A programot 10-kor a Háfra/Szabó páros kezdi egy japán duó ellen, 10:50-kor a Vasvári/Vecsey kettős a hollandok ellen, 11:40-kor Lutter Liza és Szombathelyi Kitti új-zélandi ellenfél ellen lép pályára, míg bajnok nővéreik egy orosz páros ellen kezdenek. A lányok ugyanebben a sorrendben délután 17:50-kor, 18:40-kor, 19:30-kor és 20:20-kor lépnek még homokra.

A fiúknál Rozgonyi és Soós 14:30-kor, Oláh és Stréli 16:10-kor egyaránt japán, Hajós és Benkő pedig 17 órakor szerb ellenféllel játszik.