Strandröplabda-ob: Gubik és Udvarhelyi címvédés az U16-osoknál

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, a Lupa tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál pedig Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

 

Mintha megállt volna az idő az U16-os lányoknál: az eredményhirdetésnél ugyanaz a hat lány állhatott fel a dobogóra, akik egy évvel ezelőtt is. Az más kérdés, hogy a két döntős összeállítása némileg megváltozott, hiszen tavaly Gubik Hanna Gyűrűs Borókával győzött Puskás Sára és Réthely Orsolya előtt, idén viszont Gubik/Puskás, valamint Gyűrűs/Réthelyi összeállításban játszották a finálét. A két duó szettveszteség nélkül jutott el a fináléig, bár előbbieknél rezgett a léc az elődöntőben, mert a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dórának és Ligárt Annának két játszmalabdája is volt ellenük, azonban innen is sikerült fordítaniuk.

A döntő aztán óriási drámát hozott, az első szettben szinte végig Gubikék vezettek, a végjátékban azonban fordított az ellenfél, a második közepéig Gyűrűsék álltak jobban, de aztán mégis döntő szett következett. 3:3-nál ráadásul Gyűrűs Boróka vádlija görcsöt kapott, így ekkor percekig állt a játék, de aztán a tavalyi bajnoknő hősiesen folytatta a meccset, s 12:12-ig tartották is a lépést, ám az utolsó három pontot kedden az U22-esek között negyedik helyen végző Gubik Hanna és Puskás Sára szerezte, míg a tegnap U22-ben győztes Réthelyi Zsófia húga, Orsi, illetve a tavalyi aranyérmes Gyűrűs Boróka ezúttal ezüstérmes lett.

„Nagyon döcögős volt az út a döntőig, az utolsó meccs pedig borzasztóan nehéz volt, de végül sikerült nyernünk. Nagyon boldog vagyok, hiszen ez az első bajnoki címem” – mondta el a finálé után Puskás Sára. – „Nagyon megküzdöttünk ezért a bajnoki címért, és ugyan ez a döntő volt számunkra a legfontosabb, de nincs megállás, hiszen holnap az U20-asok között, vasárnap pedig U18-ban is szeretnénk bejutni a négy közé, én pedig szombaton a felnőttek között is játszani fogok” – tette hozzá Gubik Hanna.

A tavalyi bronz után idén is Kristóf Dóra és Ligárt Anna szerezte meg a harmadik helyet, miután a bronzmeccsen gödöllői klubtársaik, Bútor Anna és Szabó Anna ellen győztek.

A fiúknál éppen fordított utat jártak be a „Marcik”, Udvarhelyi Márton és Zarka Márton: ők ugyanis az első mérkőzésükön bukták el az első játszmát, ezt követően azonban meccsről meccsre javult a teljesítményük, és végül több szettet már nem adtak az ellenfeleknek, a döntőben Sándor Bernátot és Suba Róbert ellen nyertek kétszer is 21:18-ra. Hogy teljes legyen a Strandröplabdázásért SE éremgyűjteménye, arról Tari Bence és Veress Ákos gondoskodott, akik a bronzmeccsen három szettben nyertek a Pénzügyőrös Kispál Balázs és Székely Péter ellen.

„Rosszul kezdtünk, és ez az első meccsünk első játszmájába került. Szerencsére ezután össze tudtuk kapni magunkat, és több játszmát már nem veszítettünk” – összegezte a napot az újdonsült bajnok Zarka Márton. – „Tavaly Dóczi Domonkossal szereztük meg az aranyérmet és nagyon örülök, hogy sikerült megvédenem a címemet. Tegnap ötödikek voltunk az U22-esek között, holnap pedig U20-ban indulunk és ott sem szeretnénk éremnél alább adni” – vette át a szót az immár kétszeres országos bajnok Udvarhelyi Márton.

 

U16 lányok:
1. GUBIK HANNA/PUSKÁS SÁRA (Beach Sport)
2. GYŰRŰS BORÓKA (SRSE)/RÉTHELYI ORSOLYA (Kispest SE)
3. KRISTÓF DÓRA/LIGÁRT ANNA (Gödöllői RC)
4. BÚTOR ANNA/SZABÓ ANNA (Gödöllői RC)
5. ZOMBORY LILI/KUN STEFÁNIA (SRSE)
5. OROSZ HENRIETT/TÓTH EMESE (SRSE)
5. VARGA KINGA (Beach Sport)/HONTI-MAJOROS CHIARA (Strandsport)
5. PAP ZORKA/UHLMANN FANNI (Beach Sport)
9. BÁBEL VIRÁG/BALOGH BORBÁLA (ÓSSC)
9. KRAKOCZKI CSENGE/RÓZSÁS ESZTER (Tatabányai Amazonok)
9. FILÓ DÓRA/GYEBNÁR FANNI (Gödöllői RC)
9. RAPALI ROBINA/BALATONI KITTI (Kispest SE)

U16 fiúk:
1. UDVARHELYI MÁRTON/ZARKA MÁRTON (SRSE)
2. SÁNDOR BERNÁT/SUBA RÓBERT (SRSE)
3. TARI BENCE/VERESS ÁKOS (SRSE)
4. KISPÁL BALÁZS/SZÉKELY PÉTER (Pénzügyőr)
5. RADA NÁNDOR/BORBÉLY BOLDIZSÁR (SRSE)
5. BANDI BERNÁT/TÁLOS PÉTER (Tatabányai Amazonok)
7. PETIK BALÁZS/NIEMEIER LUKAS (SRSE)
7. NYIRATI GERGŐ/DÁRDAI BENEDEK (Mohács)
7. PETRÉD ZSOMBOR/SZABÓ GERGŐ (Pénzügyőr)