Bombameglepetés, de mégis papírforma az U22-es strandröplabda ob-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Kedden a Lupa tónál az U22-es korosztály döntőjével megkezdődött az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság. A nap végén nőknél Divényi Zita és Réthelyi Zsófia, a férfiaknál pedig Rozgonyi Bálint és Tordai Ábel nyakába került az aranyérem.

 

Óriási meglepetéssel kezdődött az ob, hiszen már az első meccsen vereséget szenvedtek a legutóbbi, dunaújvárosi felnőtt forduló győztesei, Vasvári Eszter és Vasvári Zsófi. Legyőzőjük az a Gubik Hanna és Puskás Sára volt, akik szerdán az U16-osok között is pályára lépnek majd. A testvéreknek a negyeddöntőben sem ment, igaz, így a siófoki fordulón bronzérmes Divényi/Réthelyi páros ellen kellett volna kivívniuk a továbbjutást, a döntő szettben azonban alulmaradtak, így nem kerültek a négy közé, csakúgy, mint a címvédő Hajós Aliz, aki ezúttal Tátrai Nikivel indult, illetve a tavalyi ezüstérmes győri Horváth/Tóth kettősnek sem sikerült ugyanez.

Az elődöntők után az is eldőlt, hogy Kispestre kerül az aranyérem, miután Divényiék visszavágtak a vasárnapi U22-es verseny döntőjében elszenvedett vereségért Juraszik Patríciának és Császár Norinának – utóbbiak az első játszma megnyerése után a másodikban 17:12-re vezettek, de előbbiek innen is fordítani tudtak, a döntő szettet pedig 15:3-ra hozták –, míg a másik ágon a Kemenczei ikrek, Fanni és Flóra győzték le Gubikékat.

A fináléban már viszonylag simán nyertek Réthelyiék, míg a bronzmeccset Juraszik és Császár hozta két játszmában.

„Mindenféle elvárás nélkül vágtunk neki a napnak, s így teher nélkül, végig felszabadultan játszva tudtunk eljutni az aranyéremig” – nyilatkozta Réthelyi Fifi a döntő után. – „Már a csoportkörben is nagyon nehéz ellenfeleink voltak, aztán a negyeddöntő és az elődöntő is felért egy fináléval, úgyhogy azt gondolom, megérdemelten lettünk aranyérmesek” – vette át a szót tőle Divényi Zita. – „Ezzel a bajnoki címmel megkoronáztuk idei teljesítményünket, de még csütörtökön az U20-asoknál és szombaton a felnőtt döntőben is komoly feladatok várnak ránk. Ettől függetlenül ez most egy tökéletes nap volt a számunkra” – mondták el mosolyogva a lányok.

A fiúknál ugyan nevezett, de végül visszalépett a Hajós/Benkő és az Oláh/Stréli duó, így az első helyen kiemelt Rozgonyi Bálint és Tordai Ábel játszmaveszteség nélkül menetelt a döntőig, a másik ágon azonban az elődöntőben Kun Benedek és a győri Horváth Bálint meglepte Solti Pétert és Ghazal Jamilt. A finálé második játszmájában Rozgonyiékat is szorongatták, mi több szettlabdájuk is volt, azonban egy jó ütemű időkérés után sorozatban három pontot szerzett a Pénzügyőr kettőse, így övék lett az arany. A bronzmeccsen javítottak Soltiék, akik az U18-as Eb-résztvevő kettőst, Dóczi Domonkost és a tavaly két bajnoki címet szerző Mikuláss Marcellt győzték le.

„Elég nehéz körülmények között kellett játszanunk a döntőt, mert nagyon felerősödött a szél, ehhez nekünk sikerült jobban alkalmazkodnunk” – mondta el a finálé után Rozgonyi Bálint. – „A második játszmában nagyon megszorongattak minket, a végén azonban sikerült visszahoznunk a szettet. Nagyon boldog vagyok, hiszen nekem ez az első bajnoki címem” – tette hozzá Tordai Ábel.

Folytatás szerdán az U16-os korosztály küzdelmeivel.

 

U22 lányok:
1. DIVÉNYI ZITA/RÉTHELYI ZSÓFIA (Kispest SE)
2. KEMENCZEI FANNI/KEMENCZEI FLÓRA(Strandsport SE)
3. CSÁSZÁR NORINA (UTE)/JURASZIK PATRICIA (SRSE)
4. GUBIK HANNA/PUSKÁS SÁRA (Beach Sport)
5. VASVÁRI ESZTER/VASVÁRI ZSÓFI (SRSE)
5. TÁTRAI NIKOLETT/HAJÓS ALIZ (SRSE)
5. HORVÁTH DÓRA/TÓTH LAURA (SZESE-GYŐR)
5. BALOGH EMMA (UTE)/DOMJÁN FLÓRA (SRSE)
9. PAPP DÓRA (Levegő-Energia Hungary)/HORVÁTH FLÓRA (SRSE)
9. PUSKÁS PETRA (Kispest SE)/LISZTES LILI (UTE)
9. RÁCZ ANNAMÁRIA/TÖRÖK PETRA (SRSE)
9. ÖRMÉNYI ANNAMÁRIA/KOVÁCS KATALIN (SRSE)

U22 fiúk:
1. TORDAI ÁBEL/ROZGONYI BÁLINT (Pénzügyőr)
2. HORVÁTH BÁLINT (SZESE-Győr)/KUN BENEDEK (SRSE)
3. SOLTI PÉTER/GHAZAL JAMIL (SRSE)
4. DÓCZI DOMONKOS/MIKULÁSS MARCELL (SRSE)
5. PETIK CSANÁD/PÉLI RUDOLF (SRSE)
5. UDVARHELYI MÁRTON/ZARKA MÁRTON (SRSE)
5. SZALAI VIKTOR/APRÓ BARNABÁS (SRSE)
5. KIRÁLY MÁRTON/NAGY BENCE (SRSE)
9. HORVÁTH BENDEGÚZ (SRSE)/BUZOGÁNY PÉTER (Beach Sport)
9. PÁSZTOR IMRE/SZABÓ GYÖRGY (Gödöllői RC)