Meglepetésarany a nőknél, a „szokásos” a férfiaknál Dunaújvárosban

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

A nőknél Vasvári Eszter és Vasvári Zsófia, a férfiaknál Hajós Artúr és Benkő Balázs nyerte meg az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság dunaújvárosi fordulóját.

 

A nap korareggel egy szombatról áttett mérkőzéssel indult, ahol a négy közé kerülésért Katona Janka és Sákovics Virág győzte le Lutter Lizát és Szombathelyi Kittit. A döntőbe azonban nem sikerült bejutniuk, mert az pályafutásuk során először négybe jutó, az előző napot kisebb bokasérüléssel befejező Vasvári Eszter és húga Vasvári Zsófi megállíthatatlan volt, 2:0-ra megnyerték ellenük az elődöntőt, míg a finálé első játszmáját 1:6-ról fordították meg, s bár a másodikat simán elvesztették Dénesi Brigitta és Tóth Eszter ellen, a harmadikban megint ők domináltak és végül első felnőtt ob-fordulós sikerét aratta az U20-as Európa-bajnokságon 17. helyet szerző testvérpár, amelynek fiatalabb tagja, Zsófi csak augusztus elején tölti be 15. születésnapját. A bronzérmet itt a tavaly a nyíregyházi forduló harmadik Katona Janka és Sákovics Virág szerezte meg a Csepelen második Czene Adrienn és Hackl Szilvia ellenében.

A fiúknál a legutóbbi tatai fordulóban győztes, U22-es Eb-n 17. Benkő Balázs és Hajós Artúr ezúttal nem talált legyőzőre, mert a fináléba kerülésért Takács Gergelyt és Vincent Lacombe-ot, ott pedig Bán Viktort és Kiss Dánielt győzték le három játszmában, pedig az elsőt még 27:25-re a Bánék nyerték. A bronzérem Takács Geriéké lett, akik Rozgonyi Bálint és Soós Izsák ellen nyertek két játszmában.

A lányok U18-as ob-fordulóján – csakúgy, mint két hete Tatán, U16-ban –, Gubik Hanna és Puskás Sára diadalmaskodott, miután a fináléban a Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni visszalépése miatt tartalékként beugró Kristóf Dóra és Szabó Anna ellen nyertek. Itt a bronzérem Gyűrűs Borokáé és Réthelyi Orsolyáé lett.

 

MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság, 4. forduló, Dunaújváros
Végeredmény, férfiak:
1. Hajós Artúr, Benkő Balázs (Strandröplabdázásért SE)
2. Kiss Dániel, Bán Viktor (Pénzügyőr SE)
3. Takács Gergely, Vincent Lacombe (Pénzügyőr SE)
4. Rozgonyi Bálint, Soós Izsák (Pénzügyőr SE)
Nők:
1. Vasvári Eszter, Vasvári Zsófi (Strandröplabdázásért SE)
2. Dénesi Brigitta, Tóth Eszter (Gödöllői RC)
3. Katona Janka, Sákovics Virág (Gödöllői RC)
4. Czene Adrienn (Gödöllői RC), Hackl Szilvia (KSE)
Leány U18:
1. Gubik Hanna, Puskás Sára (Beach Sport SE)
2. Kristóf Dóra, Szabó Anna (Gödöllői RC)
3. Gyűrűs Boróka (Strandröplabdázásért SE), Réthelyi Orsolya (Kispest SE)
4. Czeilinger Adrienn, Kun Stefánia (Strandröplabdázásért SE)

Dunaújváros_eredmények