Strandröplabda ob: nőknél az első, a férfiaknál a második kiemelt búcsúzott

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Egy híján kialakult a legjobb négy mezőnye az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság negyedik fordulójában, Dunaújvárosban. Azért egy híján, mert a nőknél az egyik pálya küzdelmei annyira elhúzódtak, hogy az utolsó tervezett találkozót már nem lehetett lejátszani a sötétedés miatt.

 

Ezúttal is óriási csatáknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak a Szalki szigetre, vagy az internetes közvetítésen keresztül figyelték a mérkőzéseket. A férfiaknál a tatai győztes Hajós Artúr és Benkő Balázs (SRSE), valamint Rozgonyi Bálint és Soós Izsák (Pénzügyőr) verekedte el magát egyenes ágon az elődöntőbe, míg a vigaszágon az örökifjú Takács Gergely és Vincent Lacombe (Pénzügyőr) – úgy, hogy második mérkőzésüket fel kellett adniuk, miután utóbbi dereka becsípődött, de aztán a gyors és szakszerű orvosi ellátásnak köszönhetően folytatni tudta a küzdelmeket –, valamint Bán Viktor és Kiss Dániel (Pénzügyőr) jutott a legjobb négy közé.

A Csepelen győztes Oláh Botond és Stréli Bence (SRSE) ezúttal is az elődöntő kapujában torpant meg: előbb Rozgonyiéktól, majd Takácséktól kaptak ki. A vasárnapi elődöntőben így aztán megismétlődik a tatai finálé és a bronzmeccs párosítása, hiszen Hajósék Takácsékkal, Soósék pedig Bánékkal csapnak össze a döntőbe jutásért.

A hölgyeknél óriási csata zajlott a kiadó trónért (a két éllovas, Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra, illetve Háfra Dominika és Szabó Dorottya egy törökországi meghívásos versenyen vesz részt, s jutott mindkét duó az elődöntőbe), amely bizony nem szűkölködött a meglepetésekben sem. A négy közé jutásért elvérzett ugyanis az első helyen kiemelt, tatai bronzérmes Győri Panna (Gödöllői RC) és Harmat Borbála (Beach Sport), akik előbb a Vasvári Esztertől és Zsófitól (SRSE) kaptak ki döntő játszmában, majd a csepeli ezüstérmes Czene Adrientől (Gödöllői RC) és Hackl Szilviától (KSE) is. A második helyen kiemelt Dénesi Brigitta és Tóth Eszter (Gödöllői RC) viszont eddig játszmaveszteség nélkül menetel és Czenéékkel csapnak majd a döntőért. A Vasvári testvérek ellenfelei azonban még nem ismertek, mert a hármas pálya küzdelmei annyira elhúzódtak, hogy Katona Janka és Sákovics Virág (Gödöllői RC), valamint Lutter Liza és Szombathelyi Kitti (RÖAK Kaposvár) párharca a sötétedés miatt már nem kezdődhetett el.

Ezt a találkozót még a főprogram előtt, 7 óra 15 perckor játsszák majd le, majd ezt követően 8:30-kor kezdődnek már a női, 9:20-kor pedig a férfi elődöntők. 10 órakor kezdődik majd az U18-as lányok küzdelmei, ahonnan a Vasvári testvérek négy közé jutása miatt az első helyen kiemelt, korosztályos Európa-bajnoki nyolcadik Vasvári Zsófi és Vecsey Fanni (Gödöllői RC) visszalépett, a helyükre pedig egy tartalékpáros, a tavalyi U14-es bajnok Kristóf Dóra, illetve Szabó Anna (Gödöllői RC) érkezik.

A döntők – amelyek ezúttal élőben az m4sport.hu-n lesznek megtekinthetők – 12 órakor, a bronzmérkőzések pedig 14 órakor kezdődnek.

Az U18-as fiúk küzdelmeit pénteken rendezték, s ott a Petik Csanád, Udvarhelyi Márton duó szerezte meg az aranyérmet Sándor Bernát és Suba Róbert, valamint Éliás Balázs és Dóczi Domonkos (mindhárom SRSE) előtt.