Remekül kezdték Hajósék az U22-es Eb-t, Vasváriék főtáblán a MEVZA-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Két rangos nemzetközi strandröplabda-versenyen kezdődött csütörtökön, amelyeken a magyar versenyzők is homokra léptek: a törökországi Antalyában az U22-es Európa-bajnokság, míg a szlovéniai Mokronogban felnőtt, világranglista-pontszerző MEVZA-torna rajtolt.

 

Előbbin a fiúknál Benkő Balázs és Hajós Artúr képviseli színeinket, akik litván, spanyol és lengyel párosokkal kerültek egy csoportba, s utóbbiak ellen nagyszerű győzelemmel kezdtek. A múlt hétvégi tatai ob-fordulót megnyerő kettős 21:15, 21:11-re nyerte első mérkőzését.

Sajnos a lányoknak nem ment ilyen jól: Harmat Bori és Orbán Orsi először spanyol, majd orosz riválisától is vereséget szenvedett, így pénteken az ugyancsak két zakóval kezdő lengyelekkel játszanak majd ki-ki mérkőzést a továbbjutásért.

Ami nem ment a lányoknak az Eb-n, az sikerült a Vasvári testvéreknek, Eszternek és Zsófinak a szlovéniai MEVZA-tornán, akik két mérkőzést is nyertek a selejtezőben, így kivívták a főtáblára való feljutást. A tornára hét magyar páros nevezett, akik közül a bajnoki címvédő Lutter Eszter és Szombathelyi Szandra alanyi jogon a főtáblán kezdheti meg a szereplést, a többieknek azonban nem jött össze a feljutás. A legközelebb ehhez Dénesi Brigitta és Győri Panni állt még, akik első meccsüket Czene Adrienn és Hajós Aliz ellen nyerték meg, a másodikban viszont a döntő játszmában kaptak ki 15:13-ra egy szlovén kettőstől. Háfra Dominika és Szabó Dorottya egy cseh, Lutter Liza és Szombathelyi Kitti szlovák, Tátrai Niki és Vecsey Fanni pedig egy ciprusi párossal szemben maradt alul az első fordulóban, s fejezte be szereplését.