Strandröplabda-ob: Stréliék nem bírtak a „Pénzügy-árral”

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Nem jutott négy közé a csepeli fordulót megnyerő Oláh Botond, Stréli Bence páros az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság harmadik, tatai fordulójában.

Az első két nap alapján biztosan nem lőtt mellé senki, aki ellátogatott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság tatai fordulójára, hiszen remek időjárásban nagy csatákat hoztak a versenynapok.

No meg egy meglepetést! A pénteki selejtező után szombaton a felnőtteknél az egyaránt 16-os főtábla küzdelmei következtek. A férfiaknál a vigaszágon Hajós Artúr, Benkő Balázs duó a Rása Alex, Kecskeméti Péter kettőst három játszmában legyőzve került a négy közé, s ott az Oláh Botond, Stréli Bence párost is felülmúló Rozgonyi Bálint, Soós Izsák egységgel találkozik. Oláhék aztán a vigaszágon búcsúztak, ami jókora meglepetés, hiszen ez a duó nyert Csepelen. Most azonban a Takács Gergely, Vincent Lacombe páros volt jobb, rájuk meg az eddig vezető úton a Hajósékat is legyőző Kiss Dániel, Bán Viktor kettős vár. Az SRSE-s Hajóséknak tehát három Pénzügyőrös páros elől kellene elhozni az első helyet.

Amekkora fölényben a férfiaknál a PSE kettősei voltak, úgy a nőknél ezúttal a Gödöllő dominált, hiszen a legjobb nyolc közé hat GRC-s érdekeltségű páros jutott be.

Igaz, a főszerep ezúttal is az eddig mindkét fordulót megnyerő Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra (RÖAK Kaposvár) párosnak és az ÓSSC-s Háfra Dominika, Szabó Dorottya kettősé lett, ők jutottak be egyenes ágon az elődöntőbe. A vigaszágról végül Dénesi Brigitta, Tóth Eszter, valamint a legutóbb Háfra sérülése miatt Szabó Dorottyával induló Győri Panna és Harmat Borbála (Beachsport) jutott négy közé.

Vasárnap már reggel fél 9-től elkezdődnek az elődöntők. A 12-kor és egykor kezdődő női és férfi finálét az M4 Sport élőben közvetíti, míg a Beach Volleyball Hungary oldaláról elérhető az élő internetes közvetítés. A szövetség honlapján (https://www.hunvolley.info/pr_adatbank/500/100/p_100.asp) minden eredményt megtalál.