Robogókkal a budapesti Európa-bajnokság felé

Archív, Szövetség 2022 előttről

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Röplabda Szövetség és az ogre&co elektromosrobogó-szolgáltató kft. Mindezt Westend bevásárlóközpont tetején, a cég sajtótájékoztatóján jelentették be, ahol az Európa-bajnokságra készülő női válogatottunk két játékosa, Nagy Eszter és Sándor Renáta, illetve az Eb háziasszonya, Dobi Edina, valamint az MRSZ operatív igazgatója Nagy József ki is próbálta a járműveket.

 

Az ogre&co a Bubihoz, a GreenGohoz, vagy a Limohoz hasonlóan mobiltelefonnal használható járműkölcsönzéssel foglalkozik, azonban az előbb felsoroltakkal ellentétben náluk nem kerékpárok vagy autók, hanem lila-fekete színekben pompázó robogók bérelhetők.

A száz robogóból álló flotta a jövő héttől áll már a nagyközönség rendelkezésére, s amint azt Tóth-Báló Tamás, a vállalkozás megálmodója elmondta, az egyszemélyes elektromos járművek a segédmotor kategóriába tartoznak, amivel 40-42 km/h-s csúcssebességet lehet elérni Budapesten, s teljesen feltöltött állapotban nagyjából 45 km a hatótávolságuk. A legkomolyabb biztonsági előírásokat szem előtt tartva a csomagtartóban egy prémiumkategóriás bukósisak is található.

Ráadásul a bérleti díj olcsóságában igyekeztek a konkurenciához képest, más alapokra helyezni, mondván, hogy a felhasználónak ne azért kelljen fizetnie, hogy a dugóban ül, hanem a megtett távolság alapján. Így mindössze 20 forintos percdíj mellett a megtett kilométerek után kell 79 forintot fizetni egységenként, és a parkolási díj is mindössze 10 forint percenként.

Az MRSZ operatív igazgatója, Nagy József elmondta, hogy a cég két robogót biztosít a szövetség számára a budapesti Európa-bajnokság végéig, ami nagyban megkönnyíti a szervező munkát, elsősorban a közreműködők gyors szállítását. Emellett külön örömét fejezte ki azért, hogy környezetbarát járművekről van szó, hiszen a szövetség nagyon komolyan veszi a természetvédelmet.

Az MRSZ csapata már a sajtótájékoztató megkezdése előtt tesztelte a járműveket a Westend tetején kialakított pályán, a tájékoztatót követően pedig a megjelentek versenyt is vívtak egymással. A legjobb köridőt az MRSZ korábbi főtitkára, Elsik István érte el, aki ezért ajándékcsomagot kapott a tájékoztatón megjelent két válogatott játékostól, Nagy Esztertől és Sándor Renátától.