9. és 17. hely a göteborgi U20-as Eb-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Nem sikerült jól a szombat a magyar versenyzőknek a Göteborgban zajló U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon: sem a fiúk, sem pedig a lányok nem tudtak mérkőzést nyerni, így előbbiek a 9., utóbbiak a 17. helyen végeztek

 

Pedig Hajós Artúr és Stréli Bence nagyon közel állt a győzelemhez, s egyben a nyolc közé jutáshoz. A fiúknak a csoportgyőzelemnek köszönhetően csak a nyolcaddöntőben kellett pályára lépnie, ahol a harmadik helyen kiemelt olaszokkal meccseltek. Az első szettet simán nyerték, a másodikat simán elvesztették, a harmadikban viszont óriási csata zajlott, s a végébe több hibás, a mieinket sújtó ítélettel a játékvezető is belenyúlt, így végül 17:15-re vesztettek, s ezzel befejezték szereplésüket.

A Vasvári lányok, Eszter és Zsófi egy svájci páros ellen próbálta meg kiharcolni a legjobb 16 közé kerülést, s bár az első játszmában viszonylag tudták még tartani a lépést, a másodikban már teljesen összeomlottak, amihez azért az is hozzájárult, hogy a két hete az U18-asok között nyolcadik helyen végző Zsófit ápolni is kellett.

Küldöttségünk azonban így is szépen szerepelt, hiszen két héttel az U18-as Eb után ezúttal is mindkét párosunknak sikerült kiharcolnia a továbbjutást csoportjából, a fiúk pedig a kilencedik hellyel beállították saját eddigi legjobb Eb-helyezésüket, amit két éve értek el, még az U18-asok között.

 

U20-as strandröplabda Eb, Göteborg
Fiúk, nyolcaddöntő:
Hajós/Stréli (32.) – Marchetto/Di Silvestre (olasz, 3.) 1:2 (15, –12, –15)
Lányok, a 16 közé jutásért:
Vasvári E./Vasvári Zs. (22.) – Bentele/Lutz (svájci, 7.) 0:2 (–15, –5)