A fiúk csoportgyőztesek, a lányok is továbbjutottak az U20-as Eb-n

Archív, Strandröplabda 2022 előttről

Egy-egy győzelemmel és vereséggel folytatta szereplését Hajós Artúr és Stréli Bence Göteborgban zajló U20-as strandröplabda Európa-bajnokságon, de így is megnyerte csoportját. A Vasvári testvérek, Eszter és Zsófi győzött az utolsó csoporttalálkozóján, így ők is továbbjutottak.

 

Az első helyen kiemelt svédek elleni sikert követően a törökök ellen folytatta szereplését a tavalyi ifjúsági olimpián negyedik helyet szerző fiú párosunk, s a mieink az első játszmában 5:5 után fokozat elhúztak és végül simán, 21:13-ra nyertek. A második szettet viszont 0:5-tel indították, és innen nem is tudtak feljebb zárkózni. Volt már tíz pont is a különbség, ami után a szett végén egy kicsit sikerült zárkózni. A döntő játszmában szerencsére 0:2 után gyorsan sikerült egyenlíteni és ezúttal 6:6 után léptek meg a fiúk két-három ponttal is. A végén két meccslabdájuk is volt és már az elsőt sikerült kihasználniuk.

A ciprusiak ellen is folytatták a remeklést, magabiztosan nyerték az első szettet, a másodikban viszont szoros játszmában a riválisok egyenlítettek, a döntő játszma pedig hihetetlenül szoros végjátékot hozott, ami után a svédeket ugyancsak legyőző ciprusiak örülhettek, de annyira a mieink sem voltak bánatosak, mert így is megnyerték a csoportot, így automatikusan bejutottak a legjobb 16 közé, ahol majd az olasz–portugál meccs győztese lesz az ellenfelük. Ha nyernek, akkor délután még egy újabb meccs vár rájuk az elődöntőbe kerülésért.

Közben a lányok a lengyelekkel játszottak ki-ki mérkőzést a csoport harmadik helyéért, egyben a továbbjutásért. Mindkét játszma hihetetlenül szoros végjátékot hozott, de mindkettő végén 20:20 után a Vasvári testvérek szereztek újabb két pontot, így végül megszerezték a győzelmet. Ők a 16 közé jutásért a svájciakkal játszanak majd szombat reggel, ha pedig nyernek, akkor az olaszok ellen folytatják délután.

 

U20-as strandröplabda Eb, Göteborg
Csoportmérkőzések, fiúk
Hajós/Stréli (32. kiemelt) – Molin/Hellvig (svéd, 1.) 2:0 (14, 16)
Hajós/Stréli – Ozdemir/Cebeci (török, 16.) 2:1 (13, –14, 12)
Hajós/Stréli – Siapanis/Savvides (ciprusi, 17.) 1:2 (14, –18, –16)
Nyolcaddöntő:
06.29 13:00 Hajós/Stréli – Marchetto/Di Silvestre (olasz, 3.)/Campos/Pedrosa (portugál, 18.)
Lányok
Vasvári E./Vasvári Zs. (22.) – Windeleff/Mellmolle (dán, 11.) 0:2 (–13, –14)
Vasvári E./Vasvári Zs. – Álvarez/Moreno (spanyol, 6.) 0:2 (–8, –12)
Vasvári E./Vasvári Zs. – Stadnik/Herrmann (lengyel, 27.) 2:0 (20, 20)
16 közé jutásért:
06.29 8:30 Vasvári E./Vasvári Zs. – Bentele/Lutz (svájci, 7.)