Volleypong és ingyen Eb-jegyek a Közgáz Fesztiválon

Archív, Szövetség 2022 előttről

A Közgáz Fesztivál volt a Magyar Röplabda Szövetség első fesztivál kitelepülése. A cél a közelgő nyári női röplabda Európa-bajnokság népszerűsítése volt a fiatalok körében.

 

A kitelepülés során kettő darab röplabda pályát állítottak fel, valamint az információs standot, ahol az érdeklődők tájékoztatást kaphattak a nyári Európa-bajnokság részleteiről. A röplabda pályák mellet készültünk néhány apróbb játékkal is a fesztiválozóknak, mint például a Volleypong, amely már a legelső nap sikert aratott. A forró nyári melegben a játékosok különösen élvezték a Volleypong nyújtotta lehűlési lehetőséget. A röplabda pályák kihasználtsága kifejezetten magas volt. Leszámítva néhány órát, amikor a fesztiválozók sátrat állítottak, vagy éppen a nagy meleg miatt a déli órákban inkább a Balatonban pihentek, szinte folyamatos tömeg volt a pályákon. Mindig érkeztek új jelentkezők, hogy szívesen beállnának a játékba.

Ezen lelkesedést kihasználva, a fesztivál utolsó napján szerveztek egy amatőr 16 csapatos röplabda-bajnokságot. A bajnokságon nem csupán a jelentkező csapatok tagjai vettek részt szép számban, hanem számottevő közönség is összegyűlt a pálya mellett, hogy nézze a meccseket, buzdítsa a versenyzőket. A mini kupa komoly, színvonalas játékokban sem szenvedett hiányt, de ami a legfontosabb, barátságos, sportszerető hangulatban zajlott végig. A legalább egy körben továbbjutó csapatok tagjait speciális eb-s pólókkal jutalmazta a szövetség, a végső győztesek pedig napi jegyekkel lettek gazdagabbak. Sokan készítettek képeket a fesztiválra készített Instagram képkerettel is, amely fotók fel is kerülhettek a szövetség oldalára a napi képekkel és videókkal egyaránt.

A nyár folyamán találkozhattok még velünk az EFOTT és Campus Fesztiválon, ahol különböző izgalmas játékokat játszhattok velünk értékes nyereményekért cserébe. Többek között napijegyet is nyerhettek az augusztusban rendezendő női röplabda Európa bajnokságra, melynek helyszíne a Papp László Sportaréna lesz.

(Fotók: Közgáz Évzáró Fesztivál hivatalos Facebook oldala)