Az elnökség is támogatta a szakmai fórumon elhangzott kéréseket

Archív, Szövetség 2022 előttről

Az ülőröplabda Európa-bajnokság keddi sajtótájékoztatóját követően ülést tartott az MRSZ elnöksége a Közszolgálati Egyetemen, ahol ezúttal is több fontos kérdésben született döntés.

 

A szakmai programok és a gazdasági helyzet áttekintését követően az elnökség egyetértett abban, hogy lépéseket kell tenni a klubok irányában az MRSZ kintlévőségei miatt.

A válogatottak Európa Liga-szereplései kapcsán az elnökség felkérte a Szakmai Kollégiumot, hogy egyeztessen azokkal a férfi klubokkal, amelyek játékosai nem vállalták el a nemzeti csapatban való szereplést, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő.

A közelgő hazai rendezésű kontinenstornák kapcsán az elnökség elégedett az ülő- és a női röplabda Eb előkészületeivel, s a tagok igyekeznek személyesen is részt venni majd az eseményeken.

Az augusztusi női Európa-bajnokság médiakampánya augusztusban indul be még komolyabban, addig ugyanis számos más hazai rendezésű világverseny is megrendezésre kerül. Az Eb kapcsán összesítették az iskolákkal közös akció eredményét, és összességében 3700 diák tekintheti majd meg ingyen a mérkőzéseket. A szövetség felveszi a kapcsolatot a klubok baráti köreinek vezérszurkolóival, s igyekeznek az Eb-re összehozni a drukkereket.

A jelenleg zajló strandröplabda idénnyel kapcsolatban örömteli hír, hogy a Back Office rendszeren keresztül ott is elindult az online-nevezés, amely jelentősen megkönnyíti mind az MRSZ, mind pedig a szakosztályok munkáját. A Kispest SE strandröplabda létesítménye körül kialakult helyzettel kapcsolatban a főtitkárt kérték meg az információk pontosítására, illetve a kerületi önkormányzattal való kapcsolat felvételére, különös tekintettel arra, hogy az MRSZ is komoly összegeket fektetett az ottani pályák építésébe és működtetésébe.

Az elnökség döntött arról, hogy a tervezett központi röplabdabázis, azaz a Magyar Röplabdázás Csarnoka, a Vasas Fáy utcai sporttelepén, a Vasas SC-vel együttműködésben lesz felépítve, s a tervek szerint az MRSZ irodája is oda fog költözni.

Személyi kérdések is szóba kerültek az ülésen: az eddigi alelnök, Lóczi János megnövekedett munkahelyi elfoglaltságára hivatkozással tett lemondása kapcsán dr. Kovács Ferenc elnök bejelentette, hogy az MRSZ új alelnökének Hetényi Márkot kérte fel. A megüresedő elnökségi tagi pozíció betöltése miatt nem hívnak össze rendkívüli küldöttgyűlést, a következő évi rendes küldöttgyűlésig betöltetlen marad a pozíció, s addig tíz tagú lesz az elnökség.

A szakmai igazgatói posztra kiírt pályázatra érdemi jelentkező sajnálatosan nem volt, így erre a pozícióra Ludvig Zsolt főtitkár a női válogatott szövetségi kapitányát, Jan De Brandtot javasolta, melyet az elnökség támogatott. A szakember végleges kinevezése a vele történő személyes egyeztetések után várható.

Az elnökség – a küldöttgyűlésen tett ígéretéhez híven – megtárgyalta a június 18-i tatai szakmai fórum javaslatait is. Döntés született arról, hogy a továbbiakban az U21-es női bajnokság is nyílt lesz, viszont 6 csapatos marad az I. osztályú leány OGYB-döntő, de maga a bajnokság lebonyolítása a tagszervezetek által javasolt formában fog zajlani. Helyt adtak a MAFC kérésének, így a korosztályos bajnokságokban nemzetiségi iskolák tanulói is részt vehetnek a jövő évi bajnokságban. Ezzel együtt szigorítottak a korosztályos bajnokságok tekintetében a nem magyar állampolgárságú hivatásos sportolókra vonatkozóan, akik a jövő évi utánpótlás versenyeken nem szerepelhetnek. Az elnökség jóváhagyólag elfogadta a tájékoztatást a jövőbeli szakmai egyeztető fórumokról, mely szerint a versenynaptár tekintetében augusztusban, majd januárban ismét versenykiírást érintő kérdésekről, de már a 2020–2021-es idény kérdéseit egyezteti a szövetség a tagszervezetekkel.